Vekile cep bilgisayarı da verilecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı milletvekillerine fiyatı 800 YTL'den başlayan cep bilgisayarları dağıtacak. Bunun için ihaleye çıkmaya hazırlanan Meclis ayrıca her vekile birer de masa üstü bilgisayar verecek

MECLİS Başkanlığı, yeni milletvekillerine ?cep-el bilgisayarı' verilmesine yönelik çalışma başlattı. Başkanlık, ileri teknoloji üssüne dönüştürülmesi amaçlanan Meclis Metsis Projesi kapsamında, yeni dönemde vekillere diz üstü bilgisayar yerine fiyatları 800 YTL'den başlayan el bilgisayarlarını ücretsiz olarak verilecek.

PC DE VERİLECEK

Meclİs'İn, Nokia, Sony Ericsson, Palm, BlackBerry gibi şirketler tarafından üretilen el bilgisayarlarından hangisini seçeceği, ihale sonucunda belli olacak. Vekiller, bu bilgisayarlarla Wi-Fi (kablosuz) internet bağlantısı yapabilecek.

Sürekli güncel bilgiler, Bilgi İşlem Müdürlüğü'nce servis edilecek. Proje kapsamında her milletvekiline bir PC bilgisayar da sağlanacak. Meclis'e alınacak el bilgisayarlarının markası ise henüz belli değil.

FRANSA ÖRNEĞİ

FRANSIZ Meclisi'ne giren yeni milletvekillerinin tamamına ve asistanlarına, Ubuntu işletim sistemli HP bilgisayarlar dağıtıldı. TBMM de Fransa'yı örnek alarak milletvekillerine cep-el bilgisayarı dağıtma konusundaki hazırlıklarını sürdürüyor. NEVİN BİLGİN

Açıkta vekil kalmayacak

YENİ kabinenin belirlenmesinin ardından Meclis'teki komisyonların üyeliğini yapacak milletvekilleri de belli olacak. Uluslararası 10 komisyon haricinde 414 yeni vekil 27 komisyonda görev üstlenecek. Meclis Başkanlık Divanı'nda görev alan 17 milletvekili gibi 27 komisyon başkanı da kırmızı plakalı makam aracı kullanacak. Neredeyse bağımsızların dışında komisyon üyeliği olmayan milletvekili kalmayacak. TBMM komisyonlardaki üyelerin partilere dağılımını da belirledi. Buna göre Plan ve Bütçe Komisyonu 40, Dilekçe Komisyonu 16, KİT Komisyonu 35, İnsan Hakları Komisyonu ile AB Uyum Komisyonu 23'er, diğer komisyonlarda 25'er üyeden oluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber