Evine baz istasyonu kurduran imama protesto

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTAKYA'nın merkeze bağlı Yeşilpınar Beldesi'ndeki 2 katlı müstakil evine baz istasyonu kurduran emekli imam 60 yaşındaki Salih İstanbullu, bir grup belde halkı tarafından protesto edildi.

Emekli imam Salih İstanbullu, evine baz istasyonu kurmaları için geçen yıl bir GSM şirketine izin verdi. İstanbullu, belde halkının tepkisine, uyarılarına rağmen bu girişiminden vazgeçmedi. Baz istasyonunun iptal edilmesini isteyen belde sakini yaklaşık 200 kişi, emekli imamı protesto etti. CHP'li Yeşilpınar Belediye Başkanı Malik Kılıç'ın da katılarak desteklediği grup, ellerinde ?Bazcı imam istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyarak, Salih İstanbullu'nun evinin önüne geldi. Protestocular, ?Bazcı imam istemiyoruz', ?Halkın sağlığı ile oynanmasına izin vermeyiz', ?Bazcılar hesap verecek', ?Sağlığımız para ile satılamaz', ?Kahrolsun baz istasyonu kuranlar' sloganları attı.

?İSTESELERDİ YER GÖSTERİRDİK'

Baz istasyonu kurulan evin 50 metre uzaklığında okul bulunduğunu, yerleşim bölgesi olduğunu belirten Yeşilpınar Belediye Başkanı Malik Kılıç, ?Böyle bir niyetleri madem vardı, bize başvursalardı. Belediye olarak yer gösterirdik, oraya baz istasyonu kurabilirlerdi. Okula 50 metre mesafede bulunan baz istasyonu insanlara ve hayvanlara zarar veriyor. Kadınlar düşük, hayvanlar erken doğum yapıyor. Meyve ve sebzelerimiz bozuluyor. İnsanların yaşadığı yere istasyon yapılmaz. İmza toplayıp, baz istasyonunu buradan kaldırtacağız? dedi.

Eylemcileri de evinin balkonundan izleyen emekli imam ise, açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber