Bakan Şahin: Memurların sorunlarını değerlendirmek üzere sürekli görev yapacak bir komisyon kurulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Toplu görüşmelerin üçüncü ayağında kamu çalışanlarının isteklerini değerlendirecek ve isteklerinin yerine getirilip getirilmediğini denetleyecek sürekli çalışan bir kurul oluşturulmasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

Hükümetle memur sendikaları arasındaki toplu görüşme sürecinin üçüncü ayağı sona erdi. 5.5 saatlik görüşmelerin ardından Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'yla birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Toplu görüşmelerin üçüncü etabında 15 Ağustos'ta yapılan ilk toplantı çerçevesinde belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildiğini söyledi.

Görüşmede çeşitli hizmet kollarında görev alan kamu çalışanlarının telep ve beklentileri konusunda bilgi aldığını belirten Şahin, toplantıyla sürekli görev yapacak bir komisyonun kurulmasına karar verdiklerini kaydetti. Toplantıda genel bir talebi değerlendirdiklerini dile getiren Şahin, " Yılda bir defa yapılan on beş günlük toplu görüşme sürecine bağlı kalmaksızın sürekli görev yapacak bir komisyon kurulacak. Komisyon, kamu çalışanlarının talep ve beklentilerini takip edecek ve Başbakanlık Müsteşarının yönetimindeki Yüksek İdari Kurul bünyesinde görev yapacak. Komisyon, yıl içerisinde sendikaların isteklerini değerlendirecek ve iseklerin yerine getirilip getirilmediğini denetleyecek."dedi.

Bugünkü görüşmelerde ilk olarak mali ve sosyal haklara ilişkin raporun ele alındığını dile getiren Şahin, konuları ele almak üzere oluşturulan komisyonların 2008 yılına ilişkin talepleri doğrultusunda raporlar beyan ettiğini açıkladı. Şahin, gereken değerlendirmeyi yapmak ve ilgili bakanlarla görüşmek üzere konfederasyonlardan makul bir süre talep ettiğini kaydetti.

Toplu görüşmelerin dördüncü ayağında demokratik taleplerin masaya yatırılacağını dile getiren Şahin, " 23 Ağustos Perşembe günü saat 09.30'da memur sendikalarımızla görüşmelerimiz devam edecek. Demokratik talepleri içeren dosyalar üzerine çalışan komisyon raporlarını tamamladı. Dördüncü görüşmelerde bunun yanı sıra daha önceki yıllarda ele alınan, hayata geçirilemeyen konuları ele alacağız. Özelleştirme kapsamında durumu belirsiz olan kamu personelinin durumunu konuşacağız. Özelleştirme İdaresi'nden bir arkadaşımızı da toplantının bu ayağına davet etmek istiyorum."diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber