BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, TTK Başkanı Prof. Dr. Halaçoğlu'na sahip çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2007 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamalarının yanlış aksettirildiğini belirten BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Halaçoğlu'nun linç edilmesine izin vermeyeceğini söyledi. Başbakan'ın 'Cumhurbaşkanı'nı kabul etmiyorsan çek git' anlayışını da eleştiren Yazıcıoğlu, herkesin fikirlerini özgürce söylemesi gerektiğini ifade etti.

Partisinin MKYK ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Başkanlı Divanı'nı oluşturmak ve Yüksek İstişare Kurul adıyla yenilenen eski Kırklar Meclisi üyelerini belirlemek için yapılan toplantı öncesinde gündemi ilişkin açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Kürt Aleviler Ermeni dönmesi' dediği iddialarıyla gündeme gelen ve büyük eleştirilere maruz kalan TTK Başkanı Halaçoğlu'na destek verdi. Başta Orhan Pamuk olmak üzere bazı yazarların TCK'nın 301'inci maddesi nedeniyle yargılandığını hatırlatan Yazıcıoğlu, "Türk tarihine hakaret edenleri, sövenleri, mahkemelerin elinden bile kurtarmaya çalışıyorlar. Onlar için özel yasalar bile çıkartılmasına çalışıyorlar. Ama diğer taraftan, ilme dayalı bir tarihi gerçek ortaya konulduğunda, bunların hepsi ayağa kalkıyor ve Halaçoğlu'nu neredeyse linç etmeye çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyiz." dedi.

Gazeteci yazar Bekir Coşkun ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan polemiğe değinen Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanını eleştiren bir gazeteciye 'Beğenmiyorsan, çek git.' şeklindeki yaklaşımı da kabul edemeyeceklerini vurguladı. Yazıcıoğlu, eleştirilerde hakeret kastı varsa, yargıya gidilerek çözümün orada aranmasını istedi. Kimsenin bu ülkeden sürülmeye kalkışmamasını tavsiye eden Yazıcıoğlu, "Birileri çocukları Suudi Arabistan'a göndermeye çalıştı. Birileri de ABD'ye. Bunun bir faydası yok. Kimse kimseyi başka ülkeye göndermeyecek." dedi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Oktay Ekşi'nin köşe yazısındaki 'Son kale de düştü' şeklindeki ifadesine de tepki gösteren Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanı makamının ülkenin bütününü temsil ettiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı'nın ne sağcıları ne solcuları ne de aşiretleri temsil edemeyeceğine değinen BBP Genel Başkanı, "Orası Türkiye'nin birliğini temsil eder. Onun için de Çankaya bir kale değildir." şeklinde konuştu. Türkiye'nin 4 aydır cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendiğini aktaran Muhsin Yazıcıoğlu, dünyanın hiçbir yerinde cumhurbaşkanlığı için 120 gün tartışılmadığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber