YÖK: KKTC ile ilgili karar öğretim kalitesini artırmak için alındı

Haber Giriş : 29 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Barbaros Günçer, KKTC'deki üniversitelere ön kayıtla öğrenci alınmaması yönündeki kararı, ''eğitim-öğretimin kalitesini artırmak için aldıklarını'' söyledi.

Günçer, ''Uygulamadan dönmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu kararın geri dönüşünü istemek, (Ben kaliteli eğitimden vazgeçiyorum) demek anlamına gelir'' dedi.

Günçer, söz konusu kararı alma nedenlerini şöyle anlattı:
''İlk başlarda KKTC'deki üniversitelerin gelişimlerini ve uluslararası standartlara ulaşmalarını sağlamak amacıyla öğrenci alımlarında bazı esneklikler tanıdık. Biz şimdi şuna inanıyoruz: Artık Kıbrıs'taki üniversitelerimiz de bizim üniversitelerimiz ayarına gelmiştir. Bu nedenle, bizim üniversitelerimize öğrenci alımındaki uygulamayı onlara da getiriyoruz.
Bu kararı, eğitim-öğretimin kalitesini artırmak için aldık. Amacımız, KKTC'ye daha nitelikli öğrencilerin gitmesini, dolayısıyla iyi bir eğitim almalarını sağlamaktır. Oradaki üniversitelerin niteliklerinin daha da artırılması için her türlü çabayı, yardımı yapacağız. Hem öğrenci sağlama bakımından hem de eğitim-öğretimlerini iyileştirme bakımından.
Uygulamadan dönmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu kararın geri dönüşünü istemek, (Ben kaliteli eğitimden vazgeçiyorum) demek anlamına gelir.''

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber