Kayseri'de Abdullah Gül bayramı.../ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi, memleketi Kayseri'de coşkuyla kutlanıyor. Oylama sonucunun açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişiye kent merkezindeki caddelerde seyreden minibüsçüler, korna çalarak katıldı.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren minibüsçüler, ''Vatana milletine hayırlı uğurlu olsun. Türkiye'ye hayırlı olsun. O bizim canımız ciğerimiz'' dedi.

Bu sırada, Abdullah Gül'ün öz geçmişi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki panoda gösterildi. Kutlamalar sırasında fenalık geçiren bir kişi, ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, sanayici ve iş adamları Abdullah Gül'ün 11'inci Cumhurbaşkanı seçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdiler.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, hemşehrileri Gül'ün cumhurbaşkanı olmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek, ''Yeni cumhurbaşkanımız Türkiye'ye hayırlı olsun. Hemşehrimizin cumhurbaşkanı olması, bizleri memnun ediyor. Bu makamın hakkını verecek bir hemşehrimiz olmasından gururluyuz. İş dünyası da sevinçli. Çünkü sayın Gül, sanayici ve iş adamlarıyla yakından ilgilenip, sorunlarının çözümü konusunda elinden geleni zaten yapmıştı.

İş adamlarımızın yurt dışında rekabette avantaj elde ettiğine inanıyorum'' dedi. Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ömer Dengiz de, ''Abdullah Gül'ün, bu makam için biçilmiş kaftan'' olduğunu belirterek, vatana millete hayırlı olmasını diledi. Gül'ün bu görevi layığı ile yapacağından hiç şüphelerinin olmadığını ifade eden Dengiz, Türkiye'nin bugünden itibaren yeni bir ivme kazandığını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Şaban Çopuroğlu ise kendisinin yurt dışında olduğunu belirterek, ''Burada Türk arkadaşlar Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını sevinçle karşılıyor. Daha önce Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına pankartlı destek vermiştik. Şimdi de bastırdığımız bin 500 afişi iş yerlerine asacağız. Ayrıca 3 büyük boy afişi de kentin değişik noktalarına asacağız.

Milletimize hayırlar getirsin, iş dünyasının gözü aydın'' diye konuştu. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü de Abdullah Gül'ün, birikimiyle bu görevi en güzel şekilde yapacağına inançlarının tam olduğunu bildirdi. Hasyüncü, ''Sevinçliyiz, çünkü biz sanayicileri, dünyayı anlayan ve dünyanın da anladığı bir cumhurbaşkanımız var artık. Yurt dışında Türkiye'nin sesi daha fazla duyulacaktır'' dedi.

BOYDAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili şunları söyledi: ''Hemşehrimiz, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olduğu ilk andan beri kendisini bu yolda desteklemiş ve Türkiye'nin önünü açacağını söylemiştik. Hayırlı olsun, Kayseri için Türkiye için büyük bir şans.

Artık önümüz açık.'' Tarihi Kayseri Lisesinin 2. cumhurbaşkanını çıkardığını ifade eden Kayseri Lisesi Müdürü Ömer Güven de, ''Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi okulumuzda sevinçle karşılandı. Tarihi Kayseri Lisesi, merhum Turgut Özal'dan sonra 2. cumhurbaşkanını çıkardı. Turgut Özal da, Abdullah Gül de okulumuzun öğrencileriydi.

Okulumuz aynı zamanda 2 cumhurbaşkanı ve 2 başbakan çıkaran tek lise. Bu geleneğin devam etmesini umuyoruz'' diye konuştu. Aydınlar Ocağı Kayseri Şubesi Başkanı Ünal Tayfur ise ''Bir Anadolu insanının cumhurbaşkanı seçilmesi, Türk milletini sevindirmiştir. Biz de Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini sevinçle karşılıyoruz. Kayserili bir cumhurbaşkanı, Türkiye'ye yeni bir ivme kazandıracak. Hayırlı olsun'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber