Gözler görev dağılımında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan yardımcıları ve devlet bakanları ile bazı icracı bakanlar, görev alanlarının dağılımını bekliyor. Genelgeyle bakanlara iletilecek olan görev dağılımında özellikle gözler ekonomi bakanlarının hangi kurumları alacağına çevrildi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve bazı bakanlar da dün görev alanlarının tam olarak belirlenmediğini söyledi. Devlet bakanlarının şu alanlardan sorumlu olması bekleniyor:

Cemil Çiçek (Başbakan Yardımcısı): Hükümet sözcülüğünün yanı sıra TBMM, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay ile ilişkilerden sorumlu olacak. Ayrıca YÖK, ÖSYM ve Yüksek Seçim Kurulu ile ilişkileri yürütecek olan Çiçek'in, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'na da başkanlık etmesi bekleniyor.

Nazım Ekren (Başbakan Yardımcısı): Ekonomiden sorumlu koordinatör. SPK, DPT, BDDK, Türkiye Kalkınma Bankası'ndan sorumlu olması bekleniyor.

Hayati Yazıcı (Başbakan Yardımcısı): TOKİ ve Kıbrıs işlerinden sorumlu olması, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bağlanması bekleniyor. Ayrıca Gümrük Müsteşarlığı'nın Tüzmen'den alınarak Yazıcı'ya bağlanabileceği belirtildi.

Mehmet Şimşek (Devlet Bakanı): Hazine'den sorumlu. Ziraat, Merkez ve Halk bankalarının bağlanması bekleniyor.

Mehmet Aydın (Devlet Bakanı): Bilim ve teknoloji, TÜİK, AA, TRT, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Tanıtma Fonu.

Said Yazıcıoğlu (Devlet Bakanı): Diyanet İşleri Başkanlığı ve dış Türklerden sorumlu olacak.

Murat Başesgioğlu (Devlet Bakanı): Kamudaki toplu iş sözleşmesini yürütecek. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı ve Yüksek Denetleme Kurulu bağlanacak. Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Kurulu'nun (TAPDK) da Basesgioğlu'na bağlanması bekleniyor. TAPDK, bundan önceki dönemde Abdüllatif Şener'e bağlıydı.

Kürşad Tüzmen (Devlet Bakanı): Dış Ticaret Müşteşarlığı'ndan sorumlu.

Nimet Çubukçu (Devlet Bakanı): SHÇEK, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı bağlı olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber