Yurt başvuru sonuçları açıklandı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), 2007-2008 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girerek, bir yüksek öğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt müracaat sonuçlarını açıkladı.

YURTKUR Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, söz konusu sonuçların, YURTKUR'un internet sitesi www.kyk.gov.tr ile ÖSYM Başkanlığının internet sitesi www.osym.gov.tr adreslerinden duyurulduğu belirtilerek, yurtlara asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtlarının, 3-14 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, yedek listeden öğrenci alımına ise 17 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlanacağı, bu tarihten sonraki her pazartesi günü de yeni yedek listelerin açıklanacağı ifade edildi.

Öğrencilerin, yedek sırasını takip ederek, kendilerine tanınan süre içinde kesin kayıtlarını yaptırabilecekleri, yedek listelerin de bölge müdürlüklerinin bulunduğu ilde bölge müdürlüğünce, bölge müdürlüğünün olmadığı diğer il/ilçelerde ise yurt müdürlüklerince ilan edileceği kaydedildi.

Yurtların 10 Eylül Pazartesi günü hizmete açılacağı belirtilen açıklamada, 2007-2008 öğretim döneminde kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim programlarına girecek öğrencilerin ve dikey geçiş sınavı ile bir yüksek öğretim programına yerleşen öğrencilerin başvurularının ise 24 Eylül-5 Ekim (5 Ekim dahil)

tarihleri arasında, YURTKUR'un internet sitesinden yapılacağı bildirildi.

Kurum yurtlarında barınmaktayken yüksek öğretim kurumunu süresi içerisinde bitirememiş, artık yıl öğrencilerinin ise yurt başvurularını 10-26 Eylül (26 Eylül dahil) tarihleri arasında 2006-2007 öğretim

döneminde barındıkları yurt müdürlüklerine yapması gerektiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber