Kızılay'da Emekli-Sen eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) üyeleri, sendika aleyhine açılan kapatma davasının geri çekilmesi talebiyle önce Kızılay'da eylem yaptılar, daha sonra da TBMM'yi ziyaret ettiler.

Kızılay Güvenpark yakınlarında öğle saatlerinde toplanan Emekli-Sen üyesi bir grup, 20 Eylül'de Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüşülecek kapatma davasının geri çekilmesini talep ettiler.

Polis, TBMM'de grubu bulunan bazı partilerin grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere TBMM'ye gitmek istediklerini belirten sendika üyelerine, pankart ve dövizlerini kaldırmadıkları, şapkalarını çıkartmadıkları gerekçesiyle izin vermedi. Bunun üzerine, polis kordonuna alınan sendika üyeleri, bir süre oturma eylemi yaparak, durumu protesto etti. Daha sonra pankartlarını toplayan sendika üyelerinin yürümesine izin verildi. TBMM'nin Dikmen kapısına doğru yürüyen grup, Genelkurmay kavşağında pankart açmalarına izin verilmemesi üzerine tekrar kısa süreli bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Pankart açmasına izin verilen sendika üyeleri, sloganlar eşliğinde tekrar Meclis'in kapısına yürüyüşe geçti. Grup adına TBMM'ye giren 4 kişinin, bazı partilerin grup başkanvekilleriyle görüşmelerinin ardından, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Ceylani, Van Milletvekili Özdal Üçer, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ile birlikte ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, dışarıda bekleyen grubu ziyaret etti.

Milletvekillerinin ziyaretinin ardından sendika temsilcileri adına açıklama yapan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, 20 Eylül 2007 tarihinde görülecek olan davada sendikalarının kapatılmasına karar verilmesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını kaydetti.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri eylemlerine son verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber