Milletvekillerine konut projesi iptal edildi

Haber Giriş : 01 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı, gerekli 400 milletvekili sayısına ulaşılamadığı için, milletvekillerine ucuz lüks konut projesini resmen noktaladı.

Milletvekillerine ucuz lüks konut projesi iptal oldu. TBMM Başkanlığı, gerekli 400 milletvekili sayısına ulaşılamadığı için dün projeyi resmen noktaladı. Milletvekillerine ucuz lüks konut yapımı amacıyla TBMM-TOKİ İşbirliğiyle başlatılan ancak Başbakan Erdoğan'ın sert tepkisiyle karşılaşan Eskişehir Yolu Evleri projesi TOKİ tarafından iki hafta önce zaten askıya alınmıştı. Erdoğan'ın sert eleştirilerine ve TOKÎ'nin TBMM Başkanlığı'na projeyi gerçekleştirmeyeceğini sözlü olarak bildirmesine karşın milletvekilleri 30 Temmuz'a kadar tanınan sürenin sonuna kadar başvurularını sürdürdü. Projeye başvurular dün sona erdi ve 350 milletvekili, projeden ev satın almak istediğini beyan etti. TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal başkanlığındaki komisyon, dün projeye son noktayı koydu. TBMM Başkanı Arınç'ın talimatıyla, başvuru sahibi 350 miletvekiline, TOKİ'nin bu tip projelerinde en az 400 konut ürettiği, milletvekilleri ve TBMM personeli için ise en az 600 konut öngörüldüğü, ancak 400 başvuruya bile ulaşılamadığı gerekçesiyle projenin gerçekleştirilmeyeceğine ilişkin bir açıklama gönderilmesi kararlaştırıldı.

TOKİ çeklidi

Eskişehir Yolu Evleri projesi, TBMM Başkanı Arınç'ın girişimiyle başlatılmış, bu aşamada konu VATAN aracılığıyla kamuoyuna yansıyınca Başbakan Erdoğan, "TOKİ bu işin içinde yok" diyerek basına karşı sert eleştiriler yöneltmişti. Bunun üzerine TOKİ Başkanı Bayraktar, Erdoğan'ın açıklamasıyla TOKİ'nin projeden çekildiğini TBMM'ye bildirmişti. TBMM Başkanlığı ise vekillere broşür dağıtıp, tanıdığı son süre olan 30 Temmuz'a kadar kayıtlara devam etmişti

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber