Ericsson, Türkiye'de yetenek avına çıkıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ericsson Türkiye ve İsrail'den Sorumlu Genel Müdürü Anders Lindblad, Ericsson'un dünyadaki üçüncü IMS (IP Multimedia Subsystem-IP Multimedya Altsistemi) merkezinin Türkiye'de kurulacağını belirterek, ''Orta Doğu, Afrika ve Doğu Avrupa içinde Türkiye'nin doğru okul sistemi ve bilgi platformuna sahip olduğuna inanıyoruz ki burada yetenek arayışına giriyoruz'' dedi.

Ericsson Türkiye'nin yakın dönem planlarını ve mobil iletişimdeki yenilikleri paylaşmak üzere düzenlenen ''Ericsson Türkiye ve Yakın Gelecek'' toplantısında konuşan Lindblad, Ericsson olarak kuruldukları dönemden beri Türkiye'yi önemli bir pazar olarak gördüklerini belirtti.

Lindblad, ''Türkiye'nin Ericsson'un yeniliklerinde yoğun bir yer almasını istiyoruz'' diyerek, buradaki genç yeteneklere yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti.

''Önümüzdeki 3 yıllık dönemde 300 kişiye istihdam sağlayarak büyüyeceğiz. Bunun 150 kişisi Ar-Ge alanında, diğer 150 kişisi ise bölgedeki operasyon ve teknolojileri desteklemek alanında görev yapacaklar'' diyen Lindblad, ayrıca üniversitelerin elektrik, elektronik, telekomünikasyon, bilgisayar, endüstri, işletme mühendisliği gibi bölümlerinde okuyan 120 son sınıf öğrencisine burs vereceklerini anlattı.

Anders Lindblad, Ericsson bünyesinde kapsamlı bir telekomünikasyon eğitimi görecek öğrencilere, sektör bilgilerinin yanı sıra mezuniyet projelerinde bilgi paylaşımı ve teknik destek, yerel ve uluslararası staj desteği, yarı zamanlı iş imkanı, kariyer danışmanlığı gibi destekler de sağlayacaklarını ifade etti.

-DÜNYADAKİ 3. IMS MERKEZİ TÜRKİYE'DE-

Lindblad, Mobil ve sabit operatörlere yönelik yeni fırsatların uygulama geliştiriciler tarafından doğru değerlendirilmesi için yeni teknolojilere hazırlık sağlayacak IMS Merkezinin de Türkiye'de açılacağını bildirdi.

Bunun, Ericsson'un dünyadaki üçüncü IMS merkezi olacağı ve bölge ülkelerine hizmet vereceğine belirten Lindblad, ''Türkiye'de açılacak yeni IMS Merkezi aynı zamanda Türkiye'nin bu alanda dünyanın geri kalanına açılması için bir fırsat penceresi olacak'' diye konuştu.

Lindblad, bir teknoloji platformu olan IMS Merkezi ile, cep telefonu, sabit telefon, internetten canlı sohbet gibi farklı iletişim kanallarının bir araya getirileceğini aktardı.

Böylece Türkiye'de Ericsson'un üçüncü ar-ge merkezinin kurulduğuna dikkat çeken Lindblad, Türkiye'nin iletişim projelerine katkıda bulunmasını sağlamak istediklerini dile getirdi.

Lindblad, Ericsson'un, görüntü kirliliğini engelleyen özel tasarımlı ''Ericsson Tower Tube'' adı verilen baz istasyonu sahalarının da yakında hizmete gireceğini söyledi.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lindblad, bu yeni merkezin, 2001 yılında Türkiye'de de oluşturulan ve daha geniş bir çalışma alanı olan ''Ericsson Mobility World'' teknoloji merkezinden farklı olarak, IMS konusuna odaklı, yerel uygulamalar çerçevesinde belirli programlar geliştirmeye yönelik bir faaliyet yürüteceğini söyledi.

-''YATIRIM İÇİN EN DOĞRU ZAMAN''-

Lindblad, yatırım yaptıkları her ülkede, o ekosistem için en iyi olduğuna inandıkları şekilde yeterlilik merkezleri oluşturduklarını, Türkiye'de üniversitelerle işbirliği içinde genç nüfusa yatırım yapmayı planladıklarını vurgulayarak, ''Türkiye'de yatırım yapmak için çok iyi nedenlerimiz var. Şu an en iyi zamanlama. Türkiye geniş bantta, pek çok ülkede olduğu kadar yaygın penetrasyona sahip değil. Hem internette hem cep telefonunda bir sonraki adımı atma konusunda büyük istek var'' diye konuştu.

Türkiye'de üretim yapmayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soru üzerine Linblad, Ericsson olarak bu konudaki kararlarını yaklaşık 10 yıl önce verdiklerine işaret ederek, tedarik zincirinin yüzde 80-90'ını dünya genelinde tesislere fason olarak verdiklerini anlattı.

Lindblad, Türkiye'de üretimden ziyade beyaz yakalı çalışanlara yönelik işlere ve Ar-Ge, hizmetler gibi alanlara yatırım yapmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Bu bizim Türkiye'nin üretime uygun olup olmadığı yönündeki değerlendirmemiz meselesi değil. Üretim artık bizim çekirdek işimiz değil. Burada önemli olan Ericsson'un Türkiye'yi merkez olarak seçmiş olması. Orta Doğu, Afrika ve Doğu Avrupa içinde Türkiye'nin doğru okul sistemi ve bilgi platformuna sahip olduğuna inanıyoruz ki burada yetenek arayışına giriyoruz.

Yatırım dediğimizde, yeterliliklere ve beceriye yatırım yapıyoruz. Türk toplumunun gençleri, bu mükemmeliyet dünyasına girebilirlerse, bu, bir fabrikadaki bin işçiden daha önemli olacaktır'' dedi.

Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Özgür Tohumcu ise, bu yatırımın Türkiye'de yapılmasında kendi çabalarından çok, Türkiye'nin kaydettiği gelişme ve bunun dünyadaki olumlu yansımaların etkili olduğunu kaydetti.

Bu merkez için seçilecek ülke konusunda Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika'da bazı ülkelerle rekabet yaşandığını kaydeden Tohumcu, Ericsson Türkiye olarak yeterlilik merkezi için milyon dolar seviyesinde altyapı yatırımını zaten hayata geçirmiş olmalarının, bu kararın verilmesinde etkili olduğu yönündeki düşüncesini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber