PTT çalışanları: İşler çok yoğun, yeni eleman alınsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da basın açıklaması yapan bir grup PTT çalışanı, işlerinin çok yoğunlaştığını, personel sayısının çok az olduğu için yüklerinin arttığını kaydederek 5 bin yeni personel alınmasını istedi. İşçi ve memurlar arasındaki maaş farkını da eleştiren çalışanlar bu haksızlığın da giderilmesi talebinde bulundu.

Sirkeci Postanesi önünde toplanan Memur Sen'e bağlı Haber Sen Birlik üyesi bir grup PTT çalışanı basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Haber Sen Birlik Genel Başkan Hüsamettin Şanal okudu. Hükümet ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu sözleşmelerde kamu çalışanlarının taleplerinin karşılanmasını istedi. 167 yıllık PTT çalışanlarının iş yükünden bunaldığını dile getiren Şanal, "Hizmet çeşitliliği çok, personel yok. Posta hizmetlerinin çeşitliliği, para transerleri, fatura tahsilatı, elektrik, su, doğalgaz, sigorta işlemleri, bilet satışı, internet erişim paketi, kargo ve evde emeklilik maaşı ödeme gibi bir çok hizmet yapan kurumumuz, diğer gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında personel açısından içler acısı durumdayız." dedi. İş yükünün çok fazla olduğunu kaydeden Şanal, yeni personel alınmasının kimler tarafından engellediğini anlamadıkalarını belirtti.

Açıklamanın ardından grup, ellerinde taşıdıkları teraziler ile Sirkeci Postanesi'ne girerek ilgili kurumlara mektup gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber