Şahin: Duruşmaların ertelenmesi mazide kalacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, mahkemelerin bilgisayar sistemi ile elektronik ortamda yapılması yönündeki BUYAP projesinin yüzde 100 kullanılmaya başlanması halinde, basit nedenlerle duruşmaların ertelenmesinin artık mazide kalacağını söyledi.

Söğüt Şenlikleri'ne iştirak eden Adalet Bakanı Şahin, dönüşte yapımı süren Eskişehir adliye binasında incelemelerde bulundu. Bakan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnceleme sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, yeni adliye binasının Kasım veya Aralık ayında müetahitten devranılacağını dile getirdi. Eskişehir'e iyi ve modern bir adliye binasının yapıldığını ifade eden Bakan Şahin, "Adliye çalışanlarımız kısa süre sonra yeni binalarına kavuşacak ve daha iyi ortamlarda çalışacak" dedi.

Adliyeleri ve adliye binalarını devletin prestij kurumları olarak gördüklerini belirten Bakan Şahin, bu bağlamda, adliye binalarını daha iyi bir konuma getirmek istediklerini ve bu yöndeki çalışmaların süratla devam ettiğini kaydetti. Adalet dağıtan hakim ve savcıların daha iy ortamlarda çalışması gerektiğinin altını çizen bakan Şahin, Türkiye de son 5 yıl içerisinde 100 yakın adliye binası yaptıklarını vurguladı.

Bilim ve yargının teknolojiden en azami şekilde yararlanması gerektiğine dikkat çeken Bakan Şahin, duruşmaların bilgisayar sistemi ile elektronik ortamda yapılması yönündeki BUYAP adlı projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Sabıka kaydı veya nüfus kaydı örneğinin gelmemesi nedeniyle mahkemelerin ertelendiği devirlerin bu proje ile artık geride kalacağını kaydeden Şahin, "Bu uygulamaya geçeli birkaç sene oldu. Eğer bunu yüzde 1000 uygulanmaya başlarsak vatandaşın adliyelerdeki işi kısa sürede hallolacak. Basit nedenlerle duruşmalar ertelenmeyecek. Adliyelerde bu gün git yarın gel devri bitecek." dedi.

Şahin, adliye binalarının güzelleştirilmesi ve son teknoloji ile donatılıp yargılamaların bu yönde yapılması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber