Yolların yeni konukları! Otomobil gösterisi başlıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyanın en büyük otomotiv fuarlarından Frankfurt Motor Show, basın günleriyle yarın kapılarını açıyor. Fuarda 128 yeni modelin tanıtımı yapılacak...

Bu yıl 62. kez düzenlenecek olan ve yüzölçümü açısından belki de Avrupa'nın en büyük fuarı niteliğindeki IAA Frankfurt Motor Show, yarın basın günleriyle birlikte kapılarını açıyor. Paris Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenlenen Frankfurt'ta, çevreci araç çözümlerinde gelinen son yeniliklerin yanında 128 modelin ilk tanıtımları yapılacak.

Küresel ısınma dolayısıyla daha çevreci araçlar konusunda seslerin yükseldiği ve çabaların arttığı bir dönemde açılacak olan fuar, bu nedenle dünya çapındaki üreticilerin ?çevrecilik hamleleri''nin gösterildiği bir panayır gibi olacak adeta. Nitekim başta Alman üreticiler olmak üzere pek çok marka, buraya en düşük tüketime sahip modellerinin yanında geleceğe yönelik hibrid (benzin/dizel ve elektrik motorlu) teknolojilerinin kullanıldığı konseptler getirecekler. Tabii bu teknolojilerin tamamı aynı olmadığından, farklı teknolojilerin yansıması sergilenecek.

260'tan fazla yenilik

Frankfurt Motor Show, bu yıl yan sanayi ve teknoloji firmaları da işin içine katıldığında 260'tan fazla yeniliğe ev sahipliği yapacak. Bu yeniliklerin 128'i araç üreticilerinden geliyor.

Fuarda 88 yeni modelin ?dünya tanıtımı'' gerçekleştirilirken, bunların 46'sı Alman üreticilere ait. Toplam 40 ülkeden 1046 katılımcının 225 bin metrekarede yerini alacağı fuarda, bu yıl bir öncekine göre katılımcı rekoru kırılmış.

Katılımcı listesinde beş Türk firmasının da adının geçtiği bu yılki fuara, Avrupa Birliği ülkeleri, Kuzey ve Güney Amerika, Asya'dan pek çok katılımcı kayıt yaptırmış. Bulgaristan, Danimarka, Hırvatistan, Malezya, Meksika, Güney Kore ve Amerika'dan ilk kez katılan firmalar da bulunuyor. Hindistan ise, ülke olarak özel bir gün düzenliyor.

Türkiye'yi yakından ilgilendirenler

Bu yılki fuarda sergilenecek yeni modellerden bir kısmı, Türkiye'ye yakından ilgilendiriyor.

Nitekim Ford'un yeni aracı ?Kuga'' ve Renault'nun ?Clio Grand Tour'' modelleri, bunlardan sadece ikisi. Kuga, tüm dış tasarımı Murat Güler tarafından yapılmış ilk Ford modeli olarak dünyaya ilk kez bu fuarda tanıtılacak.

Ayrıca yine ilk kez burada seri üretime hazır hali tanıtılacak Clio Grand Tour ise, sadece Bursa'daki Oyak-Renault fabrikalarında üretilip ihraç edilecek bir model.

Levent Köprülü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber