Telekom, Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği hakkında suç duyurusunda bulunacak

Haber Giriş : 03 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom, uygulamaya koyacağı yeni telefon tarifeleri hakkında kamuoyunu yanıltarak Kurum`a zarar verdikleri gerekçesiyle, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder) hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Telekom`dan yapılan açıklamada, Telkoder tarafından Türk Telekom`un yeni tarife sistemine göre yapıldığı belirtilen fatura hesaplamalarının yanlış olduğu ve kamuoyunun bilinçli bir şekilde yanıltıldığı kaydedildi. Bu nedenle, Telkoder hakkında kamu şirketi olan Türk Telekom`a kasten zarar verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağı bildirilen açıklamada, ``Şirketimiz bu konudaki hukuki girişimlerini sonuna kadar sürdürecektir`` denildi.

Telekom açıklamasında, Telkoder`in Telekom`la rekabet edecek olan işletmelerin kurduğu bir dernek olduğu ve bu nedenle yeni tarifeleri kötülediği ifade edildi.

``RAKİP OLDUKLARI İÇİN TARİFEMİZİ KÖTÜLÜYORLAR``

Telekom`un Telkoder üyesi şirketlerle ara bağlantı görüşmelerinde bir anlaşmaya varamadığı kaydedilen açıklamada, bunun böyle devam etmesi durumunda olaya Telekomünikasyon Kurumu`nun el koyacağı vurgulanarak şöyle denildi:

``Rakibini ve tarifesini kötüleyerek müşterilerimizi yanıltıp, karmaşa yaratmaya çalışarak arabağlantı ücretlerinin kendi menfaatlerine uygun olarak belirlenmesi doğrultusunda kamuoyu oluşturmak doğru bir yöntem değildir... Ancak şu da bilinmelidir ki tamamı kamuya ait olan Türk Telekom`un haklarını haksız saldırılara ve haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı sonuna kadar yargı kanalıyla koruyacağımızı kamuoyuna duyururuz.``

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber