Polis yazdı; tutuklu ve hükümlü oynadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın kaleme aldığı ''Ehliyet Senin Neyine, Dön Şinasi Evine'' adlı tiyatro oyunu, Alanya Kapalı L Tipi Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler tarafından sahnelendi.

Türkiye'nin en yüksek güvenlikli ve sosyal birimlerine sahip cezaevlerinden biri olarak bilinen, 720 tutuklu ve hükümlünün kaldığı Alanya (L) Tipi Cezaevinde, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın yazdığı ''Ehliyet Senin Neyine, Dön Şinasi Evine'' adlı tiyatro oyunu sahneye konuldu.

Tutuklu ve hükümlülerin rol aldığı oyunu izlemeye gelen davetliler, özel arama sistemlerinin içinden geçerek, tiyatronun oynanacağı salona geçti.

Alanya L Tipi Cezaevi'ndeki tiyatroyu Kaymakam Hulusi Doğan, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Şahin, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Mahmutlar Belediye Başkanı Alaattin Çakır, hakim ve savcılar ile mahkumlar aynı salonda seyretti.

Programda önce kadın tutuklu ve hükümlülerin kendi hazırladıkları, ''Bir Konu Bir Konuk Deliler'' isimli skeç sergilendi. Daha sonra Naz İnal'ın yönettiği ve Feyzullah Aslan'ın yazdığı tek perdelik, ''Ehliyet Senin Neyine, Dön Şinasi Evine'' adlı oyun, mahkumlar tarafından sergilendi. Mahkumlar, gösterdikleri performansla büyük beğeni topladı.

Oyunu izleyen Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, başarılı bir oyun sergileyen mahkumlara teşekkür etti. Mahkumlara en kısa zamanda normal hayatlarına dönmeleri dileğini ileten Arslan, ''Mahkumlarımız yazmış olduğum oyunu çok güzel sergilediler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür güzel etkinliklerle mahkumların bundan sonraki hayatlarında daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Ayrıca bu çok güzel cezaevine de özendim. Neredeyse ben buradan çıkmayacağım'' dedi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların hem bireysel gelişimi, hem de topluma yeniden kazandırılması noktasında eğitim faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber