Sağlık Bakanı Akdağ: Veteriner bulamıyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM (CİHAN)-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de veteriner sıkıntısı olduğunu söyledi.

Birtakım ziyaret ve toplantılara katılmak üzere memleketi Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ bugün sabah saatlerinde valilik toplantı salonunda vali, vali yardımcıları, kamu kurum amirleri ve milletvekilleri ile toplantı yaptı. İldeki yatırımların değerlendirildiği toplantı basına kapalı şekilde 5 saat sürdü. Toplantının ardından açıklamada bulunan Bakan Akdağ, tarım ve suni tohumlada sıkıntılar yaşandığını dile getirerek, sorunların giderilmesi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile toplantı yapacaklarını ifade etti.

Türkiye genelindeki yeterince veteriner bulunmadığını açıklayan Sağlık Bakanı Akdağ, üniversite adaylarının veteriner fakültelerinin bulunduğu üniversiteleri tercih etmesini istedi. Akdağ, "En büyük problemimiz veteriner bulamamak. Tarım ile ilgili çalışmalarda, aşılamalar veya suni tohumlama gibi ana konularda Türkiye'de veteriner sıkıntısı var. Gençlerimize sesleniyorum. Veterinerliğin ülkede ve bölgede geleceği çok parlak. Bu mesleğin eğitimi veren fakülteleri tercih edin. Veteriner fakültelerinin artırılmasında YÖK'ünde üzerine görev düşüyor." dedi.

Bakan Akdağ, ildeki yatırımları ilişkin ise şu açıklamada bulundu: "İşler iyi takip edildiğinde verimli sonuçlar alınabiliyor. Bunu geçtiğimiz dönemde gördük, bu dönemde de göreceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber