SAÜ öğrencileri kendi sıralarını kendi yaparak eğitim masraflarını karşılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) kendi kullandığı öğrenci sıraları ile bazı malzemeleri kendi üretiyor. İmalat yapan öğrenciler para da kazanıyor.

Teknik Eğitim Fakültesi (TEF) öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Ramazan Kayıkcı'nın koordinatörlüğündeki imalet ekibi 5 yılda toplam 15 bin kişilik sıra üretimi gerçekleştirdi. İmalatlar, TEF Metal Eğitimi Bölümü Kaynak ve Temel İşlemler atölyelerinde öğrenciler ve teknisyenler tarafından yapılıyor. Sıraların ahşap, vernikleme işlemleri ise Yapı Eğitimi Bölümü'nde tamamlanıyor. Üretilen modern sınıflar, sinema sistemi, katlanabilir koltuklar, projeksiyon sistemi, çok fonksiyorlu kürsü, her öğrenciye yetecek sayıda askılık ve temizliği kolay sıralardan oluşuyor. İmalatta çalışan öğrenciler ise her ay aldıkları ücret ile eğitim masraflarını karşılıyor.

Koordinatör Yrd. Doç.Dr.Ramazan Kayıkcı, rektörlüğün talebi doğrultusunda 5 yıldır sıra ve diğer malzemelerin imalatını yaptıklarını belirtiyor. Yeni yapılan fakülte ve yüksek okul binalarının tamamının kendi üretimleri olan modern sıralar ile donatıldığını anlatan Kayıkçı, aynı zamanda kampus içinde bulunan tüm dersliklerinde modernleştirildiğini ifade ediyor. Kayıkçı, bu öğretim yılında 2 bin 500 kişilik sıra üretilmesi planladıklarını, modern sınıflar oluşturmanın gurur verici olduğunu vurguluyor.

İmalata katılan öğrenciler ise hem okuyup hem de para kazanmaları sebebiyle oldukça mutlular. Öğrenciler; "Eğitim hayatımızın bir bölümü zaten atölyede geçiyor. Bunu da çalışarak, üreterek değerlendirme fırsatı sunuldu. Kendi ürettiğimiz sıralarda ders yapmak, üniversiteye katkıda bulunmak çok güzel bir duygu. Çalışmamızın karşılığı verilen ücret ise eğitim masraflarımızı karşılıyor. Böylece aile bütçemizide dolaylı olarak katkı sağlamış oluyoruz." diye konuşuyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber