Ödenek geç gelince ilköğretim okulunda yeni eğitim yılına başlanamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 20:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eğitim öğretime başlanmasına rağmen Adana'da bir ilköğretim okulunun onarımı ödeneğin geç çıkmasından dolayı tamamlanamadı. Bu sebeple yeni sezona başlanamayan okulda, öğrenciler tamiratın biteceği günü bekliyor.

Merkez Seyhan ilçesindeki Semiha Akdeğirmen ilköğretim okulu, 25 yıldan bu yana ilk kez yenileniyor. Kapı ve pencereleri kullanılamaz hale gelen, çatısı zaman zaman akan okul, 2 hafta önce onarıma alındı. Ancak baştan sona yenilenmesi için süre kısa olduğundan okul inşaatı eğitim yılı başlangıcına yetiştirilemedi.

Öğrenci velileri, yalnızca birinci sınıf öğrencilerinin eğitim görebildiğini anlatarak, okul idaresinin en kısa zamanda inşaatı tamamlanacağı sözü verdiğini söyledi.

İlköğretim birinci sınıf öğrencileri ise inşaat çalışmaları içinde bazen bahçede bazen ise kendilerine ayrılan bir sınıfta eğitim görüyor.

Okul yetkilileri, bakım ve yenileme çalışmalarına ödeneğin geç çıkmasından dolayı istenilen zamanda başlanmadığını bildirdi.

Okulun uzun yıllardan bu yana ilk kez baştan aşağı yenilendiğini anlatan yetkililer, pencerelerin değiştrilip, çatının onarıldığını, okul içinde sıvası dökülen yerlerin yapılıp, boya badana işlemlerinin yapıldığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber