Nüfus cüzdanı kaybolan öğrenciye cep telefonu faturası şoku

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde yaşayan üniversite öğrencisi 29 yaşındaki Nadir Uruç, 3 yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanıyla kendi adına alınan telefon hatlarının toplam 6 bin 460 YTL'lik borcundan kurtulmak için mücadele ediyor.

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi 3'üncü sınıf öğrencisi Nadir Uruç 2004 yılında okulunun bulunduğu Eskişehir'de nüfus cüzdanını kaybetti. Yerel bir gazeteye kayıp ilanı veren ve yenisini çıkaran Uruç, bundan bir yıl önce hat almak için Turkcell'e başvurduğunda, fatura borcunun olduğunu öğrendi.

Kendi adına 2 bin 460 YTL borç biriktiğini duyunca şoke oldu. Hemen savcılığa başvuran Uruç, ?Hattın bana ait olmadığını, bir sahtekarlık yapıldığını iletip iptalini istedim ve hat kapandı. Ancak borcu ödememi istediler. Savcılığa şikayette bulundum, adıma hat alan kişiden şikayetçiyim'' dedi.

Kimliği bularak faturalı telefon hattı alıp kullanan kişinin aynı zamanda diğer GSM şirketlerine de müracat edip hat aldığını ve bunlara da toplam 4 bin YTL borçlandığını kaydeden Uruç, ?Kimliğimi bulan kişi sahte anne kızlık soyadı, sahte adresler imzalar ve ikamet adresi olmayan evrakla hat alabiliyor. Bu tür işlemleri çok sıkı tutmalı ve yasalarımızda bu suçları işleyenlere ağır cezalar vermeli'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber