SES, 'Tek adımda hizmet', uygulamasına geçilmemesine tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Eğitim Sendikası (SES) Batman Şube Başkanı Sıddık Akın, yeşil kart işlemlerinde "Tek adımda hizmet" uygulamasına geçilmesi için valiliklere genelge gönderilmesine rağmen, gereğinin yerine getirilmediğini ileri sürdü.

Tek adımda hizmet, uygulamasının bir an önce başlatılmasını isteyen Akın, yeşil kart işlemlerinin hızlı yürütülmesi ve vatandaşların mağdur olmaması için başbakanlığın valilik ve kaymakamlıklara, gönderdiği genelgede, "Tek adımda hizmet uygulaması"nın bir an önce hayata geçirilmesini istediğine dikkat çekti.

Akın, genelgenin yayınlanmasının üzerinden bir yıl geçtiği halde gereğinin yapılmadığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Akın şunları söyledi; "Eskiden de bir arada olan ve vatandaş için ulaşılması daha kolay olan yeşil kart bürosundaki tarım, tapu ve Bağ-Kur, tek adım merkezi kapsamında yeri değiştirilerek valilik binasına götürülmüştür. Genelge gereği tek bir merkezde valilik binasında kurulması düşünülen birime emniyet, nüfus, vergi ve tapu müdürlükleri katılmamıştır. Valilikte küçücük bir odada ve sadece 3 personelin çalıştığı bir yerde bu birim hizmet vermektedir. Genelgeye rağmen tek adımda hizmet alamayan vatandaş mağdur olmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber