TCDD'nin 151. kuruluş yılı 12 ilde aynı anda kutlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR (CİHAN)-TCDD'nin kuruluşunun 151. kuruluş yıldönümünde 12 farklı ilde aynı anda video konferansla kutlandı.

Kuruluş yıldönümü sebebiyle TCDD Genel Müdürlüğü binasından Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Adana, Sakarya, Eskişehir, Balıkesir Bandırma, Malatya, Sivas, Erzincan ve Afyonkarahisar illeriyle canlı bağlantı kuruldu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından tek tek görüşülen il ve bölge müdürleriyle il valileri ve yardımcıları, kutlama dileklerinde bulundu.

İzmir adına Alsancak Tren Garı'nda düzenlenen törende plazma televizyon ve dev projektör yardımıyla sinevizyon kurularak 12 il ekrana yansıtıldı. Yer yer yaşanan aksaklıkların başında, ses arızasının giderilmesi için 45 dakika beklenmesi geldi.

Törene katılan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, ilk hizmete açılan demiryolu istasyonunun peronundan Bakan Yıldırım'a seslenerek tebrik mesajlarını iletti.

TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş ise çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi. Daha sonrası TCDD'nin kuruluşundan günümüze kullanılan bazı eşyaların sergilendiği salona geçildi. Bir hafta açık kalacak sergide şapka, flama, daktilo, bilet kompostörü ve 14 fotoğraf yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber