Memur emeklisiyle yakınlarından 2.5 milyon kişi tedavi amacıyla sağlık kuruluşlarına başvurdu

Haber Giriş : 09 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aldıkları aylıklarla açlık sınırında yaşayan memur emeklisi sağlık yönünden de zor günler geçiriyor. Sağlık sorunlarının tedavisi için başvuran memur emeklisiyle yakınlarının sayısı hızla artarken, devletin tedavi için bu yılın ilk altı ayında yaptığı harcamaların tutarı 1 milyar dolara yaklaştı.

Emekli Sandığı verilerine göre, bu yılın ilk altı ayında, memur emeklisiyle yakınlarından yaklaşık 2.5 milyon kişi tedavi amacıyla sağlık kuruluşlarına başvurdu. Altı aylık dönemde tedavi için geçen yılın tümünde bu kadar kişi başvurmuştu.

Memur emeklisiyle yakınlarının tedavisi için bu yılın ilk altı ayında 930.3 milyon dolarlık harcama yapıldı. Kişi başına yapılan harcama 317 dolar oldu.

Memur emeklisiyle yakınları için geçen yılın tümünde yapılan harcama 1.8 milyar dolara yaklaşmıştı.

Memur emeklisiyle yakınları için ilk altı ayda yapılan harcamaların büyük bölümü, önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da ilaç firmalarına gitti. Devlet, memur emeklisiyle yakınları için bu yılın ilk altı ayında, eczacılarla ilaç şirketlerine 554.4 milyon dolar ödedi. Hastane ve sağlık kuruluşlarına yapılan ödeme de 334 milyon doları buldu. Memur emeklisiyle yakınlarının tedavisi için yılın ilk altı ayındaki harcamaların yüzde 59.6`sını ilaç, yüzde 35.9`unu hastanelerle sağlık kuruluşlarına yapılan ödemeler oluşturdu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber