Şener, YÖK Başkanı olacağı iddiasına cevap verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bürokraside görev almasının şık olmayacağını belirterek, ''Ben bir işi yaparken, arzularıma, isteklerime ve tutkularıma göre yapmam. Şık olup olmadığına bakarım'' dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesinin 2007-2008 Akademik yılı açılışına katılmak için Afyonkarahisar'a gelen Şener, Vali Haluk İmga'yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şener, bazı basın organlarında çıkan ''YÖK Başkanı olacağı'' şeklindeki haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Şener, şöyle konuştu:

''16 yıllık bakanlık ve milletvekilliğiyle dolu siyasi bir dönemden sonra bürokrasiyle ilgili herhangi bir hesap yapmam doğru olmaz. Bana göre benim bürokratik bir hesabın içinde olmamam lazım. Bu yer neresi olursa olsun. İster harici olsun, ister dahili. İster üniversitelerle ilgili olsun isterse başka bağımsız bir takım kurumlarla ilgili olsun. Siyaseti böylesine yoğun, aktif ve değişik kademelerde yapmış bir insanın bürokraside görev almayı hesaplaması bence doğru değil, şık değildir. Ben bir işi yaparken, arzularıma, isteklerime ve tutkularıma göre yapmam. Şık olup olmadığına bakarım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber