BBP: Fikir değiştirenler tatlı su demokratları

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivil anayasa konusunda Türkiye'de bazı kesimler 'u' dönüşü yaptı. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve TÜSİAD'ın 15 yıl, CHP'nin 14 yıl önce özgürlükçü bir taslak hazırladığı ortaya çıktı.

Barolar Birliği'nin köklü değişiklikler içeren 2001 yılındaki çalışmasında ulusalcı isimlerin de imzası var. Bu çevreler şimdi süreci engellemeye çalışıyor. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bu kesimleri, 'tatlı su balığı demokratları' olarak tanımladı. Yazıcıoğlu, "Bunların görüşleri mevsimlik değişir.'' ifadesini kullandı. Türkiye'nin, toplumsal mutabakat sağlanmış demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan BBP lideri, "Türkiye kavgasız gürültüsüz bir anayasa değişikliği yapmayı başarabilir. Anayasa yapmak için ille de darbe olması lazım değil." diye konuştu.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay ve beraberindeki heyeti kabul etti. Yazıcıoğlu, kabulün ardından yaptığı açıklamada, hükümetin yanlış uygulamaları sebebiyle çalışanların ücret ve sosyal haklar açısından büyük sorunlar içinde olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, bir gazetecinin "bazı siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin geçmişte hazırladıkları anayasa taslakları ile bugünkü söylemleri arasında fark olduğunu" hatırlatması üzerine "Bunlar tatlı su balığı demokratlar, bunların görüşleri mevsimlik değişir." dedi. Yazıcıoğlu, bir başka soru üzerine de Türkiye'nin Malezya olması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, bunu söyleyenlerin bu ülkeyi tanımadığını kaydetti. Türkiye'nin, kendine has özellikleriyle model olabilecek nitelikte bir ülke olduğunu anlatan Yazıcıoğlu, bu tür korkuların aşılması gerektiğini ifade etti. Ankara, Cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber