Alkollü sürücüye rekor ceza

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki kadına çarparak ölümlerine neden olan alkollü sürücü hakkında ?olası kast ile adam öldürme' suçundan dava açıldı. Sürücü 50 yıl hapis cezasıyla yargılanacak

KARTAL'DA yaşanan ?seri trafik canavarı' dehşetine rekor ceza talebiyle dava açıldı. Alkol seviyesi 261 promil çıkan sürücü Oktay Gün, Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kaza suçundan değil bir cinayet zanlısı gibi ?olası kast ile adam öldürme'den 50 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

İÇERKEN YAKALANDI

Geçen ay meydana gelen olayda Oktay Gün içki içip direksiyona geçti. Otomobiliyle kaldırıma çıkan Gün, önce 24 yaşındaki Filiz Koç'a, sonra da 250 metre ilerideki 2 çocuk annesi Ayten Akdoğan'a çarparak ölümlerine neden oldu. Polis olayın ardından Gün'ü yine bir içki masasında yakaladı.

YÜZDE YÜZ KUSURLU

OLAYLA ilgili soruşturma Kartal Cumhuriyet Savcılığı tarafından tamamlandı. Savcılık Gün hakkında, ?olası kast ile öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianamede, maddelerin iki kez uygulanması talep edilince Gün, 50 yıla kadar hapis istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanacak. Bilirkişi raporunda da alkollü sürücü Gün'ün tamamen kusurlu olduğu belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber