Polis emeklileri bankamatik dolandırıcılarından koruyacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur polisi bankamatik dolandırıcılıklarına karşı yeni tedbirler almaya başladı. Parasını kendi çekemeyen yaşlı vatandaşlara nezaret edecek polisler, yardım etme numarası ile dolandırıcılık yapanlara fırsat vermeyecek.

Geçtiğimiz hafta bir astsubay emeklisinin yardım etme numarası ile yaşlı bir vatandaşın kartını ve şifresini öğrenerek dolandırıcılık yapması, Burdur polisini yeni tedbirler almaya yöneltti. Emniyet Müdürü Celal Aydoğan'ın bizzat başlattığı çalışma ile bundan sonra bankamatikleri kullanmayı bilmeyenlere polisin yardım eli uzanacak. Proje kapsamında tüm bankamatiklere uyarı yazıları asıldı. Yazıda vatandaşların bankamatik kartlarını ve şifrelerini ancak banka görevlisi ya da polise vermesi gerektiği açıklandı. Bunun dışında yardım etme isteğinde bulunan kişilere güvenilmemesi gerektiği aktarıldı. Proje kapsamında her bankanın önüne bir polis yerleştirildi. Vatandaşlar alışana kadar polisler, banka önlerinde beklemeye devam edecek. Özellikle emekli maaşlarının çekildiği günlerde bankamatik polisleri görev başında olacak. Normal zamanlarda ise vatandaşlar 24 saat boyunca 155'i arayarak para çekmek için yardım isteyebilecek. Parasını çekmekte zorlanan vatandaşların bir telefon etmelerinin yeterli olduğunu açıklayan İl Emniyet Müdürü Aydoğan, son yaşanan olaydan sonra bankamatik önündeki tedbirlerin arttırılmasına karar verdiklerini açıkladı. Bankaların hepsine yazı göndereceklerini söyleyen Celal Aydoğan, yetkililerden yaşlıların para çekmelerine yardımcı olmalarını isteyeceklerini bildirdi.

Ayrıca bankamatiklerdeki kameraların 24 saat kayıt halinde olması için talepte bulunacaklarını belirten Aydoğan, "Vatandaşımızın parasını kimseye yedirtmemek için tedbirler almaya devam ediyoruz. Parasını kendi çekemeyecek olan vatandaşlarımızdan kesinlikle banka yetkilileri ya da bize başvurmalarını istiyoruz. Bunu sağlarsak, bankamatik dolandırıcılığını Burdur'da tarihe karıştırırız." şeklinde konuştu.

Uygulamadan ilk yararlanan 73 yaşındaki İsmail Keskin, uygulamadan son derece memnun kaldığını bildirdi. Şeker fabrikasından emekli olan Keskin, "Maaşımı çekmeyi bilmiyorum. Bu yüzden banka çalışanlarından destek istiyordum. Ama şimdi can ve malımızın bekçisi polisleri hazır şekilde bulduk. Bizi düşünmeleri çok mutluluk verici bir şey. Allah bunu başlatanlardan razı olsun." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber