Yurtdışındaki öğretmenlerine olan vefa borcunu Türkiye'deki ailelerini ziyaret ederek ödediler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyanın çeşitli ülkelerinden Tekirdağ'a gelen 11 öğrenci, kilometre ötelerden kendilerine eğitim vermeye gelen hocalarına vefa borçlarını öğretmenlerinin Türkiye'deki ailelerini ziyaret ederek ödedi.

Çocuklarını yurtdışına gönderdiği için öğretmenlerin anne ve babalarına teşekkür eden yabancı öğrenciler, ailelere öğretmenlerin yazdığı memleket özlemlerini anlatan mektuplarını okudu.

Tekirdağ'da eğitim faaliyetlerini yürüten Sema Eğitim Kurumları bu yıl ilk defa çocuklarını yurt dışında müteşebbislerin açtıkları okullarda eğitim vermek için gönderen ailelere iftar yemeği verdi. 31 öğretmen ailesinin katıldığı iftarın sürpriz konukları ise 11 ülkeden gelen yabancı öğrencilerdi.

Özel Derya Koleji'nde gerçekleşen iftar programında aileler, yabancı öğrencilerle birlikte iftarlarını açtı. İftardan sonra öğrenciler, öğretmenlerin ailelerine yazdığı mektubu okudu. Memleket ve aile özlemini anlatan mektuplardan sonra bazı anne ve babaların ağladığı görüldü. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yabancı öğrencilere eğitim verdiklerini belirten öğretmenler, ailelerinin hayır dualarını eksik etmemesini istedi.

Fedakar öğretmenlerin ülkelerine gelerek kendilerine eğitim verdiğini belirten Taçmurat Ateyev isimli Azeri öğrenci, öğretmenlerine vefa borçlarını onların ailelerini ziyaret ederek ödediklerini kaydetti.

Karşılık beklemeden eğitim veren öğretmenleri ülkelerine gönderen anne babalara teşekkür ettiklerini belirten Ateyev, "Siz çocuklarınızı bizim ülkemize göndermeseydiniz bugün biz burada olamazdık. Karşılık beklemeden bize sevgi gösteren öğretmenleri yetiştirdiğiniz için değerli anne babalara teşekkür ediyoruz." dedi.

Türk öğretmenlerin kilometrelerce ötelerden gelerek ülkelerinde eğitim verdiğini belirten Nepes Cumayev isimli öğrenci, "Bizde bu öğretmenlerimizin ailelerini ziyaret ederek hayır dualarını almak istedik. Bize eğitim gönüllüsü abi ve ablalarımız gönderenlere minnettarız." dedi.

Kızı ve damadı yurt dışında eğitim veren Lütfi Devlet, çocuklarının yetiştirdiği öğrencileri görünce duygulandığını belirtti.

Öğrencilerin kendilerini ziyaret etmesine sevindiklerini aktaran Devlet, bu sayede diğer ülkelerle kardeşlik bağları kurulduğunu söyledi.

Bu çocukların Türkiye sevgisi ile yetiştiğini dile getiren Devlet, dünya kardeşliği, huzur ve barış adına güzel şeylerin yaşanmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Yabancı öğrencilerle çocuklarını yurt dışına gönderen aileleri iftarda buluşturduklarını belirten Sema Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhterem Celep, bu yıl ilki düzenlenen organizasyonları geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Fedakar öğretmenlerin Türkiye'nin en iyi üniversitelerini bitirerek yurt dışında zor şartlarda eğitim verdiğini kaydeden Celep, anne ve babaların bu çocukları ile gururlanması gerektiğini dile getirdi.

Yabancı ülkelerin yurt dışında eğitim faaliyetlerinde bulunan öğretmenler sayesinde Türkiye ve Türk insanı hakkında güzel duygular beslediğini kaydeden Celep, gönüllü kültür elçilerine teşekkür ettiklerini belirtti.

Yurt dışından gelen öğrenciler öğretmenlerin ailelerine çiçek ve hediye vererek ailelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber