TBMM'de kulislere giriş kolaylaştırılıdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM iç kulislerindeki turnikeler kaldırıldı. Ziyaretçilerin kulislere girmesini önlemek için 2001 yılında konulan turnikeler, kaldırılarak yerine çiçek konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Genel Kurul Salonu'nun iki tarafında bulunan iktidar ve muhalefet kulislerine dışarıdan giriş yapılan bölümler ile Şeref Salonu'ndan girilen bölümde bulunan güvenlik turnikeleri kaldırıldı. Her iki kulisteki turnikelerin yerine çiçekler konuldu.

Bundan böyle kulislere giriş ve çıkışlar, görevli polis memurları tarafından takip edilecek. Ziyaretçilerin girişinin yasak olduğu kulislere Parlamento muhabiri kartı bulunmayan ve ''Basın Özel'' kartı almayan gazeteciler de giremeyecek.

Turnikeler eski TBMM Başkanı Ömer İzgi tarafından, ziyaretçilerin iç kulise girişini önlemek üzere 2001 yılında uygulamaya konulmuştu. Sivil toplum örgütlerinin desteğini alan Parlamento Muhabirleri Derneği üyeleri, yakalarına siyah kurdele takarak olayı protesto etmişti.

Artan tepkiler nedeniyle TBMM Başkanlık Divanı karar alarak, kulislerin kapatılması kararını iptal etmişti. Yaklaşık yedi yıl önce yerleştirilen ve bir türlü elektronik kart uygulamasına başlanamayan turnikeler, kullanılmamasına rağmen kulislere giriş ve çıkışları zorlaştırıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber