Bursa Sağlık Müdürlüğü, yaşlı beslenmesini videoyla anlatıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan ve yaşlı beslenmesini konu alan film video ile yaşlılıkta sağlıklı beslenmenin önemini anlatıyor.

Sağlık Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan video ile yaşlılıkta sağlıklı beslenmenin önemi ve nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Yaşlılığın insan yaşamının en duyarlı ve en kaçınılmaz dönemi olduğunun önemini anlatılan çalışmada; yaşlılığın bir ayrıcalık, sosyal bir başarı ve meydan okuma olduğu vurgulanıyor.

Yaşlanmanın anne karnında başlayıp yaşamın sonuna dek devam eden bir süreç olduğu aktarılan video çalışmasında "Başka bir tanımla; yaşlılık, hastalık söz konusu olmadan, zamanla paralel ortaya çıkan, anatomik yapı ve fizyolojik işlev değişiklikleridir." deniliyor.

"Dünya Sağlık Örgütü'nün 65 yaş ve üzeri bireyleri yaşlı olarak tanımlıyor. Yaşlılığın seyrine ve vücut fonksiyonlarında oluşan değişikliklere göre 65 - 74 yaş arası genç yaşlı, 75 - 84 yaş arası yaşlı ve 85 yaş ve üzeri de yaşlı yaşlı olarak sınıflandırılıyor." şeklinde açıklama yapılan çalışmada; yaşlılığın fiziksel ve organ fonksiyonlarında değişim ile yaşam biçiminde ki değişimin yaşlanmanın getirdiği doğal bir süreç olduğu belirtildi.

Tüm bu değişikliklerin yaşlanma sürecindeki bireyi ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya bırakırtığı ifade edilen video çalışmada yetersiz beslenmenin sebep olacağı tehlikelere vurgu yapılıyor.

Yaşlılıkla birlikte sağlıksız beslenmeninde eklenmesi ile meydana gelen sağlık sorunları anlatılan çalışmada sağlıklı bir beslenme için gıda maddelerinin nasıl tüketilmesi gerektiği ele alınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber