Kara Kuvvetleri 15 maddelik emir yayınladı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ülkemizde de görülen koronavirüs salgını için 15 maddelik emir yayınladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mart 2020 11:44, Son Güncelleme : 17 Mart 2020 11:56
Kara Kuvvetleri 15 maddelik emir yayınladı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ülkemizde de görülen koronavirüs salgını için 15 maddelik emir yayınladı.

Buna göre;

1. Tüm yurtdışı izinler 01 Haziran 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir.

2. Askeri öğrenciler, subay ve astsubay adayları, temel kurslarda eğitim gören personel ile sözleşmeli ve yükümlü erbaş/erlerin haftasonu ve günlük izinleri ikinci bir emre kadar durdurulmuştur. Zorunlu hallerde askeri tugay komutanı ve eşiti birlik komutanı/kurum amiri tarafından yapılacak değerlendirmeyi müteakip gerekli görülmesi halinde izin verilebilecektir.

3. Kısa süreli toplantı, kurs, fuar, seminer, tören vb. faaliyetleri ileri tarihe ertelenmiştir.

4. Zaruri haller hariç yurtdışından Türkiye'ye izinli/görevli personel gelmeyecektir.

5. Planlı yurtdışı kurs ve eğitimler 01 Temmuz 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir.

6. Yurtdışı geçici görev değişim tarihleri 04 Mayıs 2020 tarihine kadar ertelenmiştir.

7. Karargah, birlik ve kurumların nizamiyelerinde, giriş yapan tüm şahısların (personel dahil) hastalığın teşhisine yönelik olarak sağlık personeli tarafından vücut ısısının ölçülmesine yönelik gerekli tedbirler alınacak, personelin fiziksel irtibatı asgari seviyede tutulacak.

8. Koronavirüs etkeninin bulaşma riskini azaltmak için tokalaşmak, sarılmak, öpüşmek, karşılıklı yüz yüze bakacak şekilde hapşırmak ve fiziki yakın temas kurmak gibi davranışlardan azami dikkat göstermek suretiyle sakınacaktır.

9. Koridorlara belirli aralıklarla el yıkama imkanı dezenfektanları asılarak el yıkama imkanı olmadığı zamanlarda kullanılması sağlanacaktır.

10. Birliklerce mesaiye gelen personelin nizamiye bölgesinde ateş kontrolü yapılarak içeriye alınacak, şüpheli vakalar sağlık muayenesine gönderilecektir.

11. Personelin toplu halde bulunmasını gerektirecek toplantı, seminer, konferanslar yapılmayacak zorunlu hallerde en az personel ile yapılacaktır.

12. Karargahlara ziyarete gelen personelin ateş kontrolünün nizamiye bölgesinde, personel ile temas etmeden önce yapılması sağlanacak.

13. Toplu kullanılan alanlar ve personelin temas etmek zorunda olduğu yerler sık sık klor bazlı yüzey dezenfektanı ile temizlenecek

14. Hergün işe başlamadan önce çalışan personelin kişisel temizliği hazırlıkları kontrol formu ile tesis sorumlusu tarafından kontrol edilecek,ateş ölçümü yapılacak, herhangi bir hastalık belirtisi saptanan personel sağlık teşkiline sevkedilecektir.

15. Birinci basamak muayene merkezlerine başvuran tüm personelin ateş ölçümleri yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber