Valiye öğrencilerden 'zor' soru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göreve başladığı günden bu yana halkla sıcak diyalog kurmaya özen gösteren Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sorunları yerinde görmek için zaman zaman teftişe çıkıyor.

Eğitim dünyasındaki sıkıntıları incelemek üzere gittiği okulda Vali Mutlu'ya, öğrenciler okula gönderilmeyen kız çocuklarının durumunu sordu.

Öğrencilere kanayan bir yaraya parmak bastıklarını hatırlatan Vali Mutlu, ikna çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eğitimde yaşanan sıkıntıları yerinde görmek amacıyla okulları ziyaret etmeye başladı.

Atatürk Lisesi'ni ziyaret eden Vali Mutlu ile öğrenciler arasında ilginç ve sıcak diyaloğlar yaşandı. Mutlu, öğrencilere boş geçen derslerin olup olmadığını, kitapların dağıtılıp dağıtılmadığını, beden eğitimi dersinin bulunup bulunmadığını sordu.

Sırada oturan ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Mutlu, çocukların sıkıntılarını da dinledi.

"Eğitim alanında size çok borçluyuz. İstenilen seviyeye ulaşmak için çalışıyoruz." diyen Mutlu, evlerinde bilgisayar olanların zamanlarını iyi değerlendirmelerini istedi.

Öğrencilere merak ettikleri ve öğrenmek istedikleri bir konunun bulunup bulunmadığını soran Mutlu, dikkat çekici bir soruyla karşılaştı. Vali Mutlu'ya 2 kız öğrenci "Kızlarını okula göndermeyen aileler var. Bunlara ceza kesildiği söyleniyor. Şimdiye kadar hiç ceza kesildi mi?" sorusunu yöneltti.

Öğrencilerin sorusuna kanayan bir yaraya parmak bastıklarını söyleyen Mutlu, "İnsan hakları diyoruz ancak kızlarımızı okula göndermiyoruz. Böyle birşey olamaz. Geçen yıl, kızlarını okula göndermeyenlere cüzi bir miktar ceza uygulanmış. Bu yılda devam edecek. Ancak sorunun cezayla çözüleceğine inanmıyorum. Ailelerin ikna edilmesi gerekiyor. Şuan çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." diye cevap verdi.

Kendilerinin de ulaşamayacağı yerler olduğuna dikkat çeken Mutlu, "Çevrenizde kız çocuklarını okula göndermeyen aileler varsa bize bildirin. Bizlerin ulaşamadığı yerlerde sizler devreye girerek yardımcı olacaksınız. Güzel ne varsa birlikte gerçekleştireceğiz. Eksiklik ne varsa yine birlikte gidereceğiz." şeklinde konuştu.

"OKULLARDA SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ OLUŞTURUN"

Öğrencilerden sosyal hayatta daha aktif olmalarını isteyen Vali Mutlu, okullarda 'Sosyal Sorumluluk Projesi'nin oluşturularak herkesin burada görev alması gerektiğini belirtti. Öğrencilere dersin yanında spor yapmaları, maç izlemeleri ve yürüyüş yapmaları tavsiyesinde bulunan Mutlu, öğrencilere yapılan nasihatları da sordu.

Vali Mutlu'nun sorusuna öğrenciler, öğretmenlerin "Tekrar yapın, küçüklerinizi sevin, büyüklerinizi sayın, düzenli çalışın, hergün tekrar yapın, çalıştıkça geleceğin mimarları olacaksınız." nasihatlarını yaptıklarını söylediler. Cep telefon numarasını öğrencilerin bilip bilmediğini soran ve numarayı yazdıran Mutlu, "İhtiyacı, sorunu olan her zaman arayabilir. Numaramı çevrenize de verebilirsiniz. Ancak lüzumsüz yere aramayın." diye konuştu.

Kendisinin bir işçi çocuğu olduğunu hatırlatan Mutlu, staj yaparken tulumba tatlısı sattığını söyledi.

Yaz tatillerinde çalıştığını ifade eden Mutlu, öğrencilere "Sevgi üretin ve birbirinizle paylaşın. Ümitlerinizi hep yüksek tutun." dedi.

Daha sonra öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Vali Mutlu, istekler karşısında şunları söyledi: "Halen okulu olmayan köylerimiz var. İmkanlarımızı oraya harcamamız gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber