Tuvaletten bozma sınıflardan kurtuldular

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ORDU'da yıkılma tehlikesi olan okul yapılana kadartuvalletten bozma derslikte eğitim gören öğrenciler hayallerine kavuştu.

Eski okulda geçici süre eğitim gören yaklaşık 400 öğrenci yeni okullarında bugün dersbaşı yaptı.

Akkuş'a bağlı Çayıralan Beldesi'nde 2 yıldan bu yana tuvaletten bozma sınıflarda eğitim gören öğrencilerin sorunu çözüldü. Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl beldede yaptığı inceleme ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen 950 bin YTL'lik ödenek ile ihalesi bu yılın başlarında yapılan okulun binası tamamlandı. Yaklaşık 400 öğrencinin yararlanabileceği Çayıralan Yazıkıyısı İlköğretim okulunun 12 derslikli yeni binasındaki eğitimi başladı. Ordu Valisi Gözlügöl, zaman zaman beldeye ziyaretler yaptığını söyleyerek, ?Eski yerde okuyan öğrencilerimizin sıkıntılarını gözlerimle gördüm. Son derece kötü ortamda okumaya çalışan öğrencilerimizi artık o ortamdan kurtuldu. Yeni okul binamızla öğrencilerimiz de rahata kavuştu. Soba yakmak, odun-kömürle uğraşmak yerine kaloriferli sımsıcak ve tertemiz bir ortamda eğitim-öğretimlerine devam edecekler? dedi.

Akkuş'un Çayıralan Beldesi Yazıkıyısı İlköğretim Okulu ilk olarak 1992'de yapılmış ancak 3'üncü katında çatlaklar meydana meydana gelmişti. Okul binasında altından geçen su kanalının temelde kayma yarattığı 1999'da raporla belgelendi. 2004'te hazırlanan raporda 3'üncü katta eğitimin devam ettiği, çökme- yıkılma gibi bir durum söz konusu olduğunda okul yönetiminin sorumlu olacağı belirtildi. Okul yönetimi bunun üzerine üst katı yıktırırken 60 kadar öğrenci 2 yıldan bu yana tuvaletten bozma sınıflarda eğitim görüyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber