Kedi ısırdı, hayatını kaybetti

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burger King'de çalışan Savaş Öztürk, hastalıklı bir kedinin ısırması sonucu ?Weil Hastalığı'na yakalanarak yaşamını yitirdi

İstanbul Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu mezunu Savaş Öztürk, stajını yaptıktan sonra Beykoz Anadolu Hisarı'nda bulunan Burger King Restaurant'ta çalışmaya başladı. Restaurantın bahçe bölümünde bulunan masalar üzerinde müşterilerin yedikleri yemek kırıntılarını yiyen sokak kedilerini kovalamak isterken kedilerden biri tarafından ısırılan Öztürk, bir süre sonra halsiz düştü. Öztürk, işletme müdürünü durumdan haberdar etmesine rağmen mesai bitimine kadar çalışmak zorunda bırakıldı. Mesai bitiminden sonra fenalaşınca Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayınca ?kuduz? ve ?tetanoz? aşıları yapılarak taburcu edildi.

Ancak akşam saatlerinde ishal, kusma, ateş ve titreme şikayetleri üzerine Çapa Tıp Fakültesi Acil Ünitesi'ne sevk edilen Öztürk'e 'Weil Hastalığı' teşhisi konuldu. Öztürk, 14 gün sonra yaşamını yitirdi. Ailesi ,Burger King aleyhinde Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Burger King yetkilileri hakkında ölüme sebebiyet vermek ve zamanında hastaneye götürmedikleri gerekçesiyle 7 bin YTL. destekten yoksun kalma, 2 bin YTL maddi ve 1000 YTL manevi tazminat davası açıldı.

Weil Hastalığı

Hastalıklı fare gibi kemirgenlerde bulunan bir virüsle insanlara bulaşır. Weil Hastalığı; sarılığa, böbrek ve karaciğer yetmezliğine yol açar. Erken tanı ve tedavi olmazsa ölüme neden olabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber