TOKİ önündeki açlık grevinde fenalaşan işçi hastaneye kaldırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Sivas Şuşehri'nde müteahhidin ortadan kaybolması nedeniyle alacaklarını tahsil edemeyen 15 kişinin TOKİ önündeki açlık grevi devam ediyor. Açlık grevinde fenalaşan bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TOKİ inşaatında çalışan yaklaşık 300 kadar işçi, adına çalıştıkları müteahhidin TOKİ tarafından iş akdinin fesedilmesi sonucu ortadan kaybolması ile alacaklarını alamadılar. Karşılarında muhatap bulumayan işçiler alacaklarını istemek için TOKİ binası önünde eylem yapıp açlık grevi başlattılar.

Bilkent'te bulunan Türkiye Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) binası önünde yaklaşık 20 gündür yatıp kalkan işçiler, iki gün önce de açlık grevi başlattılar. İşçilerin anlattıklarına göre, Sivas'ın Su Şehri ilçesinde TOKİ inşaatında çalışırken adına çalıştıkları müteahhid işine TOKİ tarafından son verildi.

Olay sonrası söz konusu müteahhid ortadan kaybolunca yaklaşık 300 kadar işçi ortada kaldı. Karşılarında uzun bir süre muhattap bulamayan işçiler paralarına almak için 20 gün önce TOKİ binasının önüne gelerek kendilerine paralarının verilmesini istedi. TOKİ tarafından da bir muhatap bulamayan işçiler, TOKİ binası önünde yatıp kakmaya başladılar. Sorunlarının giderilmesi için iki gün önce de açlık grevine başlayan yaklaşık 15 kadar işçi bugün yine TOKİ binası önünde eylem yaptı.

Zaman zaman kendi aralarında da tartışan işçiler TOKİ aleyhine slogan atarak yönetimi alkışlarla protesto ettiler. Yapılan eylem sırasında açlık sebebi ile fenalaşan bir işçi arkadaşları tarafından araçla hastaneye kaldırıldı. Burada bir basın açıklaması yapan işçiler kendilerinin çok mağdur bir durumda olduklarını söyledi. TOKİ tarafından dertlerine çare bulunmasını istediler. "Ya paramızı alarız ya da canımızı veririz" diye slogan atan işçiler, açlık grevine devam ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber