Eski milletvekillerin yargılanmasına başlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokunulmazlıkları bulunduğu için yargılanamayan eski milletvekilleri ile ilgili hazırlanan fezlekeler, Adalet Bakanlığı kanalıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderiliyor.

Alınan bilgiye göre, 22 Temmuzda yapılan seçimde milletvekili olamayan ve hakkında yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke bulunan eski milletvekilleri hakkında, yasal süreç başladı.

TBMM Başkanlığı, haklarında çeşitli suçlamalar bulunan eski milletvekillerinin fezlekelerini, Başbakanlığa göndermişti. Başbakanlık'tan da Adalet Bakanlığına ulaştırılan fezlekeler, bölümler halinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmeye başlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na fezlekeleri ulaşan milletvekilleri arasında eski AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün, eski ANAVATAN Afyonkarahisar Milletvekili Reyhan Balandı ve eski CHP İzmir milletvekili Enver Öktem de bulunuyor.

Halil Ürün'ün, eşi Esma Ürün'e "şiddet uyguladığı" iddiasını, Balandı'nın "hakaret", Öktem'in ise "karşılıksız çek vermek" suçunu içeren fezlekeleri işleme konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber