8 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Ekim 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖRLE MÜCEDELE YÜKSEK KURULU TOPLANIYOR

-Şırnak'ta yaşanan çatışmada 13 askerin şehit olmasının ardından, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek Başkanlığında toplanma kararı aldı.

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak. (Saat: 11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla, Gümülcüne Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Saadettin Ergeç ve Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Ahmet Muratlı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve BBP Divan üyeleri ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Bendevi Palandöken ile beraberindeki heyeti kabul edecek. (Saat: 11.30/ 14.20)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabullerinin ardından sendika temsilcilerine Çankaya Köşkü'nde iftar yemeği verecek. (Saat: 18.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TESK HEYETİNİ KABUL EDECEK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (Saat: 16.00)

-KORE GENELKURMAY BAŞKANI ANKARA'DA

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Kore Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kwan-Jin Kim, Orgeneral Büyükanıt'la Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda görüşecek. (10.30)

-TBMM BU HAFTA REFERANDUMA KİLİTLENECEK

-TBMM bu hafta Ramazan Bayramı tatiline girmeden önce, referanduma götürülen pakette değişiklik teklifinin görüşmelerine kilitlenecek. AKP'nin değişiklikle ilgili yasa teklifi bugün Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek, 10 Ekim Çarşamba günü ise değişikliğin ilk tur oylaması yapılacak.

-CHP'Lİ MUHALİFLER ?TEK ADAY" ARAYIŞINDA

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a karşı bayrak açan muhalifler, herkesin desteğini alabilecek ?güçlü bir isim? üzerinde çalışmaya başladı. Adaylığını resmen açıklamasa da kamuoyuna deklare eden Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP PM üyesi Gülsün Bilgehan'la adaylık için bir görüşme yapacak. Bilgehan, Koç'a, ?biz birlikte güçlüyüz? mesajı verecek. Koç ve Bilgehan'ın önümüzdeki günlerde yapacakları görüşmenin ardından muhalefetin resmen adayını açıklaması bekleniyor.

-IMF İLE GÖZDEN GEÇİRME BAŞLIYOR

-IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığında IMF heyeti, Türkiye ile Fon arasındaki stand-by anlaşmasının 7. gözden geçirmesi kapsamında Ankara'da temaslarına başlıyor.

-?ÜNİVERSİTELERİN SORUNLARI TÜRBANIN ALTINA GİZLENDİ?

-Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, üniversiteler üzerindeki 12 Eylül baskısının sürdüğünü ileri sürerek, ?Yıllardır ülkenin pek çok sorunu üniversitenin kavramsal çatısı üzerinden konuşulmuş ve üniversitelerin kendi sorunlarını tartışmasına izin verilmemiş, üniversitenin sorunları da Cumhuriyetin, darbenin, türbanın altına gizlenmiştir? görüşünü savundu.

-ASKERDEN TÜP BEBEK MAZERETİNE VİZE

-AYİM, tüp bebek tedavisi gören kadın subayın, atandığı yerde tedavisini sürdüremeyecek olmasını mazeret olarak kabul etti. Tüp bebek tedavisi gören kadın subaylar, tüp bebek merkezlerinin bulunmadığı yerlere atanamayacak.

-RUM BÜYÜKELÇİ EMİLİOU: ?DOĞRUDAN TİCARET KARARINI VETO EDECEĞİZ?

-Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB Daimi Temsilcisi Nicholas Emiliou, Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs Türkler ile ?doğrudan ticaret? kararını veto edeceklerini söyledi. Emiliou, Rum Yönetiminin Türkiye ile müzakere başlıklarını bloke edeceğini de ifade etti.

-SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, sanayi üretim endeksini açıklayacak. (Saat:10.00)

-EMEKLİ SEN'DEN PROTESTO

-Emekli Sen üyeleri, sendikanın kapatılmasına karşı İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak. Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi gerçekleştirecek.

-TESK'DEN AHİLİK HAFTASI MESAJI

-TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ahilik sisteminde, işyerinde çalışanlar ile çalıştıranlar arasında fark olmadığı gibi aralarında baba oğul ilişkileri olduğunu söyledi.

-ANKARA DEVLET TİYATROSU "JAPON KUKLASI" ADLI OYUNUNU TANITIYOR

-Ankara Devlet Tiyatrosu "Japon Kuklası" adlı oyunun tanıtım toplantısını Oda Tiyatrosu'nda yapacak. (Saat: 15.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber