Uygun üretilmemiş şeker kanser nedeni

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 17:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi Başhekimi ve Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Kaya, Ramazan ayından sonra insanların 'intikam alır gibi' yememesi gerektiğini belirterek, uygun üretilmemiş şekerlerin mesane kanserinden cilt hastalıklarına kadar birçok hastalığa yol açtığını söyledi.

Ramazan ayının sona ermesinin ardından tüm İslam aleminde kutlanacak olan Ramazan Bayramı'nda insanların şeker tüketimine ve yediklere şekerin kalitesine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Dr. Fikret Kaya, "Ramazan ayından sonra insanlar intikam alır gibi yemesinler. Özellikle bayramda şeker tüketimine dikkat edilmesi gerek. Çok şeker tüketimi çocuklarda çeşitli hastalıkların yanı sıra cilt hastalıklarına da yol açar" diye konuştu.

Şeker alırken markalı şeker alınması gerektiğine dikkat çeken Dr. Fikret Kaya, "Markasız şekerlerde uygun olmayan renklendiriciler kullanılıyor. Uygun şartlarda üretilmemiş şekerlerde bir çok hastalığa neden oluyor. 1 ay süren açlığın ardından Ramazan Bayramı'nda insanlar şeker tüketimini ne kadar az yaparlarsa o kadar iyi olur" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber