Otomobiliniz kışa hazır mı; bunlara dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2007 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yaklaşan kış öncesi yoğunlukları iki kat artan oto kuaförlerinde, birkaç saat süren bakımla otomobiller sorunsuz bir kış geçirmeye hazırlanıyor.

Sayıları giderek artan merkezlerde, silecekleri devre dışı bırakan cam sıvısı, çamur ve endüstriyel atıklara karşı boya koruyucusu, motor ve havalandırma kanallarının temizliği yapılıyor.

Adana'da kurulu bir oto bakım merkezi işletmecisi Ramazan Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda oto kuaförleri olarak adlandırılan bakım merkezlerinin giderek arttığını ancak, her merkezin iyi sonuç verecek ürünler kullanmadığını söyledi.

Otomobil bakımının çok önemli olduğunu belirten Aksu, ''İyi ve zamanında yapılan bir bakım, otomobil sahibine sağlayacağı maddi kazancın yanı sıra aracın ömrünü de artırır'' dedi.

Gelişen teknoloji sayesinde araç bakımına yönelik çok sayıda değişik ürünün piyasa sunulduğunu anlatan Aksu, firmalarında kullandıkları ve tamamen ithal olan bakım ürünleri sayesinde aracın birkaç saatlik bakımla adeta yenilendiğini söyledi.

Yaklaşan kış ayları öncesinde iş yoğunluklarının iki katı arttığına dikkati çeken Aksu, şöyle konuştu:

''Kış aylarıyla artan yağmurlar, havadaki endüstriyel atıkların ve baca dumanlarının boya üzerine inmesine neden oluyor. Bu atıklar boyada parlaklık kaybına, kılcal çizikler oluşmasına yol açıyor. Bunun yanı sıra araç motorları ile havalandırma sistemlerinin de temizlenmesi gerekiyor. Çoğu merkezde bu işlemler yüzeysel yapılıyor. Uzman personelimizle detaylı iç temizliğin yanında koruma ürünlerimizle kaportada kışın oluşacak hasarları önlerken, motor ve havalandırma bakımını da yaparak, aracı her türlü kış şartına hazırlıyor. Aracının bakımına önem veren şoförler, bu aylarda mutlaka merkezimizi ziyaret ediyor.''

-EN FAZLA TALEP SU İTİCİ SIVIYA-

Araç sahiplerinin en çok tercih ettiği ürünler arasında su itici sıvıların yer aldığını ifade eden Aksu, bu ürün sayesinde kış ayı boyunca sileceklere ihtiyaç duyulmadığını söyledi.

Sıvının, özel olarak üretilmiş, sünger başlıklı ve elektrikli bir alet yardımı ile camlara uygulandığını kaydeden Aksu, ''Kar, yağmur, çamur, kum tanecikleri, cam yüzeyinde çiziklerin oluşmasına neden olarak, cam yüzeyindeki parlaklık yerini mat ve soluk bir görüntüye bırakıyor. Uygulama ile bu kötü görüntü ortadan kalkarken, camın su tutması da engelleniyor'' dedi.

Aksu, araçların iç ve dış temizliğinin 10 YTL olduğunu belirtirken, su itici sıvıların araç marka ve modeline göre 80-100, boya koruyucu uygulamanın 150-250 YTL, araç motor temizliğinin ise 20-50 YTL arasında değiştiğini kaydetti.

Aksu, araçlara bakım yapılmasının aracın ömrünü uzatmasının yanı sıra, sürücülere güvenli bir sürüş de sağladığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber