8 ilimizin bazı bölgeleri karantinaya alındı

8 ilimizin bazı bölgelerinde mahalle ve köyler koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2020 17:44, Son Güncelleme : 21 Nisan 2020 22:51

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde bir köye karantina kararı

Kırklareli'nin Dolhan köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bugün saat 20.00'den itibaren karantinaya alınacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, Dolhan köyünün ikinci bir emre kadar karantinaya alınacağı belirtildi.

Bu kararın, koronavirüs tespit edilen kişilerin, köydeki diğer vatandaşlarla temas kurduğunun belirlenmesi üzerine alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Köylerde komşuluk ilişkilerinin aktif olması ve bu bağlamda fiziksel temasın yoğun gerçekleşmesi nedeniyle, salgının yayılımının önüne geçmek ve toplum sağlığını korumak amacıyla 21 Nisan 2020 Salı günü saat 20.00'den itibaren ikinci bir düzenlemeye kadar ilimiz merkezine bağlı Dolhan köyünün acil sağlık ihtiyaçları hariç, kolluk marifetiyle karantina altına alınmasına karar verilmiştir. Karantina mahallinde bulunan vatandaşlarımızın köy dışından olası ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri aracılığıyla karşılanacaktır."

Açıklamada, faaliyetleri durdurulan umuma açık yerler kapsamında yer aldıkları halde denetimlerde açık oldukları tespit edilen çay ocaklarının da geçici olarak kapatılmalarına karar verildiği bildirildi.

MANİSA

Demirci'de bir mahalle karantinaya alındı

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Küçükkıran Mahallesi, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Manisa Valiliği, Demirci ilçesine bağlı Küçükkıran Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi Çevre Bulvarı Yolu No: 45'de bulunan apartmanın, 21 Nisan 2020 tarihi itibariyle, korona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 21.04.2020 tarihli ve 2020/4-20 sayılı kararı ile 14 gün süresince karantinaya alındığını açıkladı.

BİTLİS

Bitlis'in Yolalan beldesi karantinaya alındı

Bitlis'in Yolalan beldesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, il merkezine bağlı Yolalan beldesi ve tüm mahallelerinin karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl merkezine bağlı Yolalan beldesi ve bağlı tüm mahallelerine bugünden itibaren giriş ve çıkışlar yasaklanarak, geçici süreyle karantinaya alınmasına karar verilmiştir. Yolalan beldesinde ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan emniyet, jandarma ile sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personel bu kararlardan muaf sayılacaktır. Yasağa uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Dönertaş köyünde karantina süresi uzatıldı.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, ilçeye bağlı Dönertaş köyünün 6 Nisan'da geçici süreyle karantinaya alınmasına karar verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önceden Dönertaş köyünün 22 Nisan'a kadar karantinaya alınması kararlaştırılmıştı ancak köyümüzde görülen yeni tip koronaviris (Kovid-19) vakaları sebebiyle söz konusu karantina tedbirinin bugünden itibaren 14 gün daha uzatılması kararlaştırılmıştır."

KARABÜK

Karabük'te koronavirüs nedeniyle bir köy karantinaya alındı

Karabük'te, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Cumayanı köyü karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, merkeze bağlı Cumayanı köyünde Kovid-19'un yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla karantina kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, daha önce Soğuksu ve Tepe mahallelerindeki bazı evlerin karantinaya alındığı köyün, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bugünden itibaren tümünün 14 gün karantina altında kalacağı kaydedildi.

KİLİS

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Murtaza Caddesi'ndeki bir iş yerinde çalışanlar arasında koronavirüs hastası bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Bu nedenle işletmenin faaliyetinin ikinci bir karara kadar durdurulduğu aktarılan açıklamada, "Beşenli köyüne bağlı Aşağı Beşenli mezrasında yaşayanların tamamının kronavirüslü hasta ile temas öyküsü bulunduğu tespit edildiğinden mezranın 5 Mayıs'a kadar karantina altına alınmasına oy birliğiyle karar verildi." ifadesine yer verildi.

Köyün giriş çıkışları özel kıyafetli jandarma ekiplerince kontrol altına alınırken, bölgeye sadece köy koruyucuları nezaretinde ekmek dağıtan araçların girişine izin verildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Pınarbaşı beldesindeki bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çelikhan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kaya Mahallesi'nde oturan bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine burada karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakam Abdullah Demirdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede tüm giriş ve çıkışların durdurulduğunu, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina sürecinin devam edeceğini söyledi.

Mahallede 14 gün karantina tedbirleri uygulanmasına karar verildiğini ifade eden Demirdağ, "Karantina uygulamasına yönelik denetimler yapılarak tedbirlere riayet etmeyenler hakkında idari ve adli işlem uygulanacaktır." dedi.

BATMAN

Batman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kozluk ilçesinin Ortaca köyü karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Kovid-19 salgınının yayılmasının önlenmesi, vatandaşların bu salgından korunması için Ortaca köyünde karantina uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

İkinci bir açıklamaya kadar köye giriş ve çıkış ile köydeki haneler arası geçişlerin yasaklandığı belirtildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alınması uygun görüldü.

Eyyübiye ilçesinin Yenice, Süleyman Şah ve Olukyanı mahalleleri ile Haliliye ilçesinin İpekyol ve Sancaktan mahalleleri, Karaköprü ilçesinin Narlıkuyu Mahallesi ile Siverek ilçesinin Dicle ve Bağlar mahallelerindeki 8 binada uygulanan 14 günlük karantina sona erdi.

Haliliye ilçesinin Konuklu Mahallesi'nde bir kişinin Kovid-19 test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle söz konusu kişinin yaşadığı binada 14 gün karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyünde 6 kişinin korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından köy karantinaya alındı.

Ürgüp ilçesi Taşkınpaşa köyünde geçtiğimiz günlerde bir kişinin vefat etmesinin ardından köylüler hiçbir önlem almadan cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından ise bazı köylüler yüksek ateş nedeniyle sağlık kuruluşuna başvurdu. Yapılan incelemeler sonrasında köyde ikamet eden 6 kişinin korona virüs test sonucu pozitif çıkmasının ardından Ürgüp İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Taşkınpaşa köyü bu akşam karantina altına alındı. Köye giriş ve çıkışların yasaklanmasının ardından ise Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından köy giriş ve çıkış noktalarında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Nevşehir'de daha önce ise Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyü karantina altına alınmış ve 14 günlük sürenin ardından köyde karantina süreci geçtiğimiz hafta sona ermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber