Emeklilere müjde var maaş farkı kaldırılıyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanlığı, müthiş bir hamle için düğmeye bastı. 3 milyondan fazla işçi emeklisini ilgilendiren maaş farklarının ortadan kaldırılması için çalışılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ilk hedefini TAKVİM ele geçirdi. 3 milyon işçi emeklisinin kanayan yarası olan maaş farkları, Bakan Çelik'in yapılmasını emrettiği çalışmayla ortadan kaldırılacak. Bu icraat için intibak yasası çıkartılacak.

Biri 550, diğeri bin 300 YTL!

2000 yılından önce emekli olanlara tavandan prim ödenmesine karşın maaşlar 550 YTL civarında seyrederken, bu yıldan sonra emekli olanlar bin 300 YTL alıyor. Bakanlık, bu sıkıntıları giderip maaşları tavanda eşitlemek istiyor. Bu çalışma için gereken 4 milyar YTL'lik kaynak, SSK hastanelerinin bedeli kadar.

***

Emeklilere müjde var maaş farkı kaldırılıyor

Eski ve yeni işçi emeklilerinin maaş farkının kapatılması için 'İntibak Yasası' çıkıyor. TİED Başkanı, 'Bakan Çelik emeklileri sevindirecek' dedi.

İşçi emeklileri arasında yıllardır sorun olan maaş farkı adaletsizliği son bulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret eden emekliler, sorunu giderecek intibak yasası için çalışma başlatılacağının sözünü aldı. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkanı Kazım Ergün, TAKVİM'in sorularını cevaplandırırken sorunun yılların birikimi olduğunun altını çizerek, "Sayın Bakan'ın samimi ve iyi niyetli yaklaşımı bizi sevindirdi. 3 milyondan fazla işçi emeklisi bu yasayı dört gözle bekliyor" dedi.

Prim aynı, ödeme 2 katı

2000 yılından önce emekli olanların maaşları, tavandan prim ödemelerine rağmen, ortalama 550 YTL civarında seyrediyor. Buna rağmen 2000 yılından sonra emekli olanlar da aynı seviyeden prim ödedikleri halde ortalama bin 300 YTL maaş alıyor. Bunun bir adaletsizlik olduğunu ifade eden Kazım Ergün, şöyle konuştu: "Bu emekliler arasında prim ödeme açısından hiçbir fark yok. Ama maaşlar arasında uçurum büyük. Eski emeklinin ne günahı var? Haksızlığın giderilmesi için çalışmalar başlayacak ve emeklilerimize en kısa sürede müjde vereceğiz."

FARUK ERDEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber