Desteğe, askerlerden alkışlı teşekkür

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde önceki gece şehit edilen 12 asker ve tüm şehitler için Denizli Yeni Cami'de 3 bin kişiyle gıyabi cenaze namazı kılındı. Türk Bayrağı üzerine şehitleri temsilen 12 karanfil bırakıldı. Namazı kıldıran İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser, ?Allah vatanımızı, milletimizi, bütünlüğümüzü, askerimizi, polisimizi korusun'' dedi.

Gıyabi cenaze namazından sonra Delikliçınar Meydanı'nda toplanan çoğunluğu Denizli Atatürk Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi yaklaşık 2 bin öğrenci de slogan atarak 11'nci Piyade Tugay Komutanlığı'na yürüdü. Öğrencilerin slogan atarak Subay Gazinosu önüne geldiklerinde polis tarafından durduruldu. Bu sırada, Subay Gazinosu'nda görev yapan askerler giriş kapısına gelerek, kalabalığı alkışladı. Bir astsubay gençleri öptü, uzun süre alkışladı. Liseli genç kızlar, ?Bizi de askere alın, biz de savaşacağız' diye tempo tutarlarken, kalabalık ?İmralı basılsın Apo p... asılsın', ?Türk- Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir', ?Şehitler ölmez vatan bölünmez', ?En büyük asker bizim asker' diye slogan attı.

Öğrencileri cadde kenarındaki ve apartmanlardaki vatandaşlar da alkışlarla destekledi. Bazı öğrenciler, astsubaya koşup elini öpmek istedi. Elini öptürmeyen astsubay, öğrencilerin yanaklarından öptü.

Öğrenciler, Subay Gazinosu önünde İstiklal Marşı söyledikten sonra yeniden Lise Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Kalabalık bir süre sonra karşı yönden gelen jandarma minibüsünü durdurarak, ?Her Türk asker doğar', ?Hepimiz askeriz' diye tempo tuttu. Lise Caddesi'nden valilik önüne yürümek isteyen grup, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'ın talimatıyla Delikliçınar Meydanı'nda durduruldu. Polis, burada yol keserek önlem aldı. Bir süre daha slogan atan öğrenciler daha sonra sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber