Kronik hastalar, e-Nabız'dan hala şikayetçi

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda yürüyen kronik hastalıklar konusu hala sorun oluşturmaya devam ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2020 00:04, Son Güncelleme : 13 Haziran 2020 00:15
Kronik hastalar, e-Nabız'dan hala şikayetçi

Sağlık Bakanlığı, idari izne esas kronik hastalıklara bir çözüm getirdiğini belirtmiş olsa da, kamu personeli, e-Nabız sisteminde şikayetçi. Sistemin doğru kurgulanmadığı bu nedenle sorunlu olduğu belirtiliyor.

İşte bir ziyaretçimizin memurlar.net'e yazdığı ileti:

Merhaba,
Lenf kanseri hastalığım nedeniyle
2012 yılında kök hücre nakli (Florence Nightingale Hastanesi)
2015 yılında kardeşimden kemik iliği nakli (İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi) gerçekleştirildi.
Halen cerrahpaşada sürekli kontrol altindayim.
Bu kronik rahatsızlıklarım ile Covid19 nedeniyle 13 Mart'tan beri izinliyim. 02.06.2020 tarihli genelgeye istinaden kurum doktorumuz raporuma bakarak idari iznimi uzattı. Fakat 05.06.2020 tarihli genelgeye göre kurumum E-Nabiz sisteminden risk raporu istiyor. Fakat sistemden böyle bir rapor alamıyorum. Halbuki hastalığım genelgede bulunan hastalıklardan yani "kemik iliği/kök hücre nakli yapılan hastalar" demesine rağmen bu raporu alamadığımdan dolayı riske rağmen işe başlamam isteniyor.
Konuyla ilgiliYaptiğiniz haberleri takip ettim fakat herhangi bir çözüm sunulmuyor. Enabiz sistemi guncellendi diye haber yapildi fakat yorumlara da bakarsaniz bir çok magduriyet var. 184 e kayıt biraktik, enabiz sikayet birimine yazdik fakat dönüş olmuyor.
Sizden ricam ben ve benim durumumdakiler için saglik bakanligindan birilerine ulasamaz misiniz? İnanın zor durumdayız bağışıklığı zayıf kronik hastalar olarak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber