Terör protestoları ölçülü olmalı

Haber Giriş : 24 Ekim 2007 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, terör eylemlerine karşı sokağa dökülen halkın, kamplaşmaya çekilmek istendiği uyarısını yaparak, "Protestoların ölçülü olması, toplumu kamplara ayıran tavır ve hareketlerden uzak olması gerekir" diye konuştu.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilmesinin ardından gazetecileri makamında kabul etti. Artan terör saldırılarıyla birlikte, Türk halkının haklı olarak öfkesini sokağa yansıttığını ifade eden Kılıç, protesto gösterilerinin ölçülü olması gerektiğini vurgulayarak, "Teröristlerin amacı, halkı birbirine düşürmek, toplumu kamplara ayırmak" dedi.

Kılıç şunları söyledi:?Halkı birbirine düşürme amacını güdenler amaçlarına ulaşamamıştır. Bugün bu ortamı yaratma gayreti var. Halkın tepkisini doğal karşılıyorum. Ancak, protestoların ölçülü, toplumu kamplara ayıran tavır ve hareketlerden uzak olması gerekir. En büyük endişem toplumu kamplara ayırma girişimleri. Bu konuda gereken özeni göstermemiz gerekir. Kavgaları yok etmek gerekir. Toplum, belli bir heyecana ulaştıktan sonra her yere götürülebilir. Bu protestoların kontrol edilemeyecek noktalara götürülmemesi için gereken önlemleri de almak gerekir.?

Kuzey Irak'a düzenlenecek sınır ötesi operasyon konusunda Türkiye'nin meşru müdafaa hakkına sahip olduğunu vurgulayan Kılıç, operasyonla ilgili olarak da, ?Bu konuda Anayasa'nın TBMM'ye verdiği yetki var. Kullanılmak için verilmiş bir yetki. Türkiye, haklı olduğu noktada gereken herşeyi yapma hakkına sahiptir. Bu konuda anayasal bir sorun yok? dedi.

"GENELKURMAY BAŞKANI TEBRİK ETMEDİ"

Kılıç, sorular üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kendisini tebrik etmediğini belirterek, ?Uygun bir zamanda ve arayacaklarını düşünüyorum, henüz erken? diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ BİNASI 29 EKİM DE AÇILACAK

Yeni Anayasa Mahkemesi binasını 2008 yılında, 29 Ekim Cumhuriyet bayramında açmayı planladıklarını da belirten Kılıç, ?Özel bir günde binamızı açmak istedik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber