AKP'de "Kırmızı plaka yarışı" başladı

Haber Giriş : 23 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ?Eylül'de kabine değişecek? sözleri Ankara'yı hareketlendirdi. milletvekilleri tatillerini yarıda keserek kulis çalışmaları için Ankara'ya dönüyor.

Hemen herkes bakanlık beklentisi içine girerken, Erdoğan'ın Eylül'de gerçekleştireceği yurtdışı gezileri kendilerini göstermek isteyen milletvekilleri için önemli fırsat olacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kabinede revizyona gideceği yönündeki iddialar Ak Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ?Eylül'de kabine değişecek? açıklamasıyla güç kazandı.

Kimler gidecek, kimler kalacak sorusunun yanıtı merakla beklenirken, ?kırmızı plaka? için amansız yarış başladı. Müezzinoğlu'nun iştah kabartan açıklamalarının ardından Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla meclis tatile girdiğinden beri memleketlerinde olan milletvekilleri Ankara'ya dönüyor.
Hemen hemen tüm milletvekillerinin bakanlık beklediği ak parti'de kulis çalışmaları başladı, telefonlar susmak bilmiyor.

Milletvekilleri bu süreci Erdoğan'a ve Erdoğan'a yakın isimlere kendilerini göstererek değerlendirecek. bunun için en büyük fırsat ise Başbakan'ın Eylül ayında AB ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretler olacak. ancak gezilere katılacak isimler önceden belirlendi ve katılım sınırlı.

Erdoğan Başbakanlık koltuğuna oturduğu günden beri istediği değişikliği, Irak savaşı, Kıbrıs ve yerel seçimler gibi ardı ardına gelen önemli gündem maddeleri nedeniyle ertelemişti. ertelemenin bir diğer sebebi de aAbdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'ne götürülen Bakanlar Kurulu listesi üzerinde Cumhurbaşkanı Sezer'in değişiklik yapması olmuştu.

Asıl kabinesini bir an önce oluşturmak isteyen ancak spekülasyonlara yol açmaktan kaçınan Erdoğan, bazı bakanların yeterince aktif çalışmadığından da uzun süredir rahatsızdı.

haberturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber