Yıl sonuna kadar 62 il merkezinde 99 bin konut yapılacak.

Haber Giriş : 23 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) şu an 37 ilde, 76 bölgede toplam 51 bin 224 konut yapıldığını, bu yıl sonuna kadar 62 il merkezi ve 173 ayrı yerleşim merkezinde, 99 bin 559 konut sayısına ulaşılacağını söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, konut politikasının Türkiye için her zaman önemli olduğunu söyledi.

Cemil Çiçek, bir taraftan çağdaş yapılar, bir taraftan gecekondululuğun önlenmesi açısından, Türkiye'de devlet eliyle bir politikanın sürdürülmesinde zaruret olduğunu vurguladı.

TOKİ'nin bir taraftan bu ihtiyaçları karşılarken, diğer taraftan da inşaat sektörünün, yani ekonominin canlanması açısından önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Çiçek, kendilerine verilen bilgiye göre, şu an 37 ilde, 76 bölgede toplam 51 bin 224 konut yapıldığını bildirdi.

Ayrıca, 57 yerleşim yerinde, sosyal donatı ve alt yapıyla beraber toplam 29 bin 474 konut uygulamasının ihale aşamasında olduğunu anlatan Çiçek, böylece bu yıl sonuna kadar 62 il merkezi ve 173 ayrı yerleşim merkezinde, 99 bin 559 konut sayısına ulaşılacağını kaydetti.

Bunun önemli bir hedef, başarı olduğunu söyleyen Çiçek, ''Biz istiyoruz ki bundan daha fazla konut yapılabilsin. Şehirlerin çehresi değişsin, inşaat sektörüne canlılık gelsin ve böylece insanlarımız, düşük gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi konut sahibi olsun politikasını bu şekilde hayata geçirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıca 29 Ocak 2004'te yürürlüğe giren Gayri Safi Yurtiçi Hasılası kişi başına 1500 doların altında olan illerde sanayiyi teşvik etmek, sanayiyi Anadolu'ya yaymak ve istihdamı artırmak amacıyla çıkarılan Teşvik Yasası'nın uygulamalarıyla ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un bilgi verdiğini anlattı.

Çiçek, Coşkun'un verdiği bilgiye göre, organize sanayi bölgelerinde bugüne kadar kanun kapsamında teşviklerden yararlanmak için 2 bin 266 kişinin müracaat ettiğini bildiren Çiçek, bunlardan değerlendirmeleri yapılan 670'ine gerekli arazi, arsa tahsislerinin yapıldığını kaydetti. Bunlardan 19'unun faaliyete geçtiğini anlatan Çiçek, geri kalan müracaatlara ilişkin incelemelerin devam ettiğini ifade etti.

Çiçek, yasadan doğan aksaklıklar var ise bunların gelecek yasama döneminde giderileceğini belirterek, böylece sanayileşmeyi teşvik etmek, Anadolu'da istihdamı artırmak, iş bulamadığı için büyük şehirlere göç eden vatandaşlara kendi bölgelerinde iş imkanı sağlanması açısından bu uygulamaların önemli olduğunu vurguladı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber