Öğrencilere öğle yemeği yasağı mahkemeye taşındı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Ekim 2007 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tam gün eğitim yapan okullarda geçtiğimiz haftadan itibaren öğle yemeği verilmesini yasaklaması, velilerin tepkileriyle karşılaştı.

Bakanlığa ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne faks, telefon ve e-posta mesajları ile tepkilerini ileten veliler, yasağın bir an önce kaldırılmasını istedi.

Zaman'ın gündeme getirdiği 'Okulda yemek vermek yasak, öğrenciler sefertası taşıyacak' başlıklı haberden sonra veliler harekete geçti. Bakırköy Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu'nda çocuğu okuyan Işıl Belviranlı, uygulamanın durdurulması için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ayrıca Ergenekon İlköğretim Okul Aile Birliği de konuyu mahkemeye taşıdı. Işıl Belviranlı'nın avukatı Ömer Davultaş mahkemeye verdiği dava dilekçesinde "Milli Eğitim müdürü okullara verdiği talimatta bakanlık emrinden bahsediyor; ancak hangi sayılı, hangi tarihli, hangi gerekçeli bakanlık emri var bilinmiyor. Bu işlem başta şekil bakımından sakattır. Ayrıca böyle bir uygulama eğitim-öğretim yılının ortasında başlatılıyor." dedi. Davultaş, yemeğin yasaklanma gerekçesinin 'zehirlenme riski ve okullarla yemek firmalarının bu işten rant sağlaması' şeklinde açıklandığını da hatırlatarak şöyle konuştu: "Türkiye bir hukuk devletidir. Eğer birileri bu işten menfaat sağlıyorsa kamu gücünü kullanma yetkisi idarenin elindedir. Teftiş kurulu harekete geçirilir." Tuncer Çetinkaya, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber