İnternete verdikleri satılık araç ilânıyla 2 milyon YTL'lik vurgun yaptılar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetelere satılık araç ilanı veren çete üyeleri, kapora alıp kayıplara karışıyor.

Gazete ve internette verdikleri 'ihtiyaçtan, acilen satılık araba' ilanlarıyla vatandaşı dolandıran 17 kişilik çete çökertildi.

Ankara polisi, kendilerine gelen dolandırıldıkları yönündeki şikayetler üzerine araştırma başlattı. Araştırma sonunda piyasa fiyatının altında araba satış ilanıyla 'kapora' alarak dolandırıcılık yapan çeteye ulaştı. Şebeke üyelerinin sık sık telefon numarası değiştirdiği ve birkaç bankada yüzlerce banka hesabı açtığı belirlendi.

İlanla dolandırıcılık yapan çete, araba satın almak için arayan müşteriden acilen kapora göndermesi halinde aracı başkasına satmayacağını söyleyerek, müşteriden en az 500 YTL kapora alıyor. İlan sahibine bir daha ulaşamayan müşteri, kaporayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlıyor. İstanbul ve Ankara merkezli 30 kişilik bir şebekenin bugüne kadar bine yakın kişiyi dolandırdığı belirlendi. Her müşteriden en az 500 YTL'lik kapora alan şebeke üyelerinin yaklaşık 2 milyon YTL vurgun yaptığı tahmin ediliyor. Şikayet edenler arasında sadece posta çeki hesaplarını kontrol eden Ankara Emniyeti, 300 kişinin bir milyon YTL'ye yakın parayı dolandırıcılara kaptırdığını ortaya çıkardı. Şebeke üyelerinin sık sık telefon numarası değiştirdiği ve birkaç bankada yüzlerce banka hesabı açtığı belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri benzer şekilde çok sayıda şikayet gelmesi üzerine, gazetelerin seri ilan servisleri ile ajanslarının ifadelerine başvurdu. Seri ilan servisi yöneticilerinden Z.A.'nın verilen ilanlardan birinin geri döndüğünü ve ilan parasının posta çeki hesabına tekrar yatırıldığını söylemesi üzerine araştırma bu yönde sürdürüldü. Dolandırıcıların ağına takılanlar arasında Kırıkkale'de yaşayan bir polis memuru da bulunuyor. Babasıyla birlikte biriktirdiği paraya bir minibüs almaya karar verdiklerini anlatan polis, "Piyasa değeri 50 bin YTL olan minibüsün gazetedeki 42 bin YTL fiyatını görünce hemen ilan sahibini aradık. Aracın çok taliplisi olduğunu söyleyip kapora istediler. Verilen banka hesabına bin YTL yatırdık. Bir daha da bu kişiye ulaşamadık." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber