Hükümette revizyon AB raporundan sonra

Haber Giriş : 25 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP İstanbul İl Başkanı Müezzinoğlu'nun AKŞAM'ın manşetine yansıyan 'Bakanların yarısı değişmeli' sözü gerçekleşiyor. Başbakan Erdoğan, 'Kabinede değişiklik yapılacak ama rapordan sonra, ekim başında' dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda değişiklik yapılacağını bildirdi. AKP Merkez Yürütme Kurulu, dün toplandı. Toplantıda, AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, AKŞAM'da yayınlanan, 'Bakanların yarısı değişmeli' sözleri de gündeme geldi. Bir MYK üyesi, Müezzinoğlu hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, toplantının basına kapalı bölümünde, Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşmasını 'kendisinin bilgisi dahilinde yaptığı' gibi bir izlenim olduğunu belirterek, bunun doğru olmadığını söyledi. Erdoğan, 'Böyle bir açıklamayı nasıl yaptı bilmiyorum. Çok üzüldüm. Herkes kendi işini yapsın. Bazı kişiler, kendi üzerine vazife olmayan işleri yapıp, bizi zor durumda bırakıyor' diye konuştu.

Erdoğan, Müezzinoğlu'na tepki göstermesine rağmen kabine değişikliğine yeşil ışık yaktı:

'Kabine değişikliği yapılacak. Ama AB İlerleme Raporu açıklandıktan sonra. Rapordan sonra yeni bir raunda başlıyoruz. Bu rauntta yeni ve dinamik isimlerin olması şart. Ama ekim ayı başına kadar böyle bir şey yok.' Başbakan, MYK'da ayrıca Yargıtay ile MİT arasında yaşanan Çakıcı tartışmalarına da değindi. Erdoğan, Hükümet'in olaya müdahalesinin yanlış olacağını belirtip MYK üyelerine 'Bu konuda konuşmayın' talimatı verdi. te yandan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına katılan bakanlar, bugünkü toplantı öncesinde Erdoğan'ın başkanlığında bir araya geldi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber