Mahallelinin bidonlu su eyleminde Vali devreye girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antakya'nın Gazi Mahallesi sakinleri, sularının sürekli kesilmesi nedeniyle ellerine aldıkları bidonlarla önce muhtarın evini bastı, ardından vali konağına ve belediyeye yürüdü.

Sabah 07.00 sıralarında yaşanan olayda polisin yatıştırmaya çalıştığı kalabalık zaman zaman polisle de tartıştı.

Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı'nın Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'nu cep telefonuyla arayıp durumu aktarmasıyla mahalleli yatıştı.

Hatay Valisi Ahmet Kayhan'nın sabahın erken saatinde konak önündeki eylemin nedenini öğrenmek ve sorunun giderilmesi için Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'nu aradığı bildirildi.

Eylemin büyümemesi için Emniyet Müdürü Osman Çapalı, mahalleli arasından 5 kişi ile birlikte Başkan Yeloğlu'nun makamına çıkarak arabuluculuk yaptı.

Mahalle sakinleri Başkan Yeloğlu ile yaptıkları görüşme sonunda müjdeli bir haberle belediyeden ayrıldı.

Mahalleliye yola dökülmenin gereği olmadığını söyleyen ve küresel ısınma kaynaklı bazı sıkıntıların yaşanabileceğini ileten Başkan Yeloğlu, yardımcıları Raci Coşkuner ve Gürcan Soğuksu'ya talimatlar vererek Gazi Mahallesi'nde yaşanan sorunu bir an önce çözmelerini istedi.

İlk etapta kademeli şekilde sorunun giderileceğini, ardından suyun mahalleye verilebileceğini anlatan Yeloğlu, Antakya geneli için 4 su kuyusunun ihalesini yaptıklarını, bunlardan birinin devreye girdiğini, birinin önümüzdeki hafta faaliyete geçeceğini, diğer ikisinin ise 5'er gün arayla devreye sokulacağını ifade etti.

Gazi Mahallesi sakinleriyle görüşmesi sırasında Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Başkan Yeloğlu'nu telefonla aradı ve yaşanan eylemle ilgili bilgiler aldı.

Gazi Mahallesi'nde su sıkıntısı ile ilgili bilgileri Vali Kayhan'a aktaran Yeloğlu, sıkıntının giderileceğine sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber